Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Εισαγγελέας στην υπόθεση ανάθεσης του Δήμου Δίου Ολύμπου για την αποκομιδή σκουπιδιών σε ιδιώτη

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Εισαγγελέας  στην  υπόθεση της ανάθεσης  της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρεία.

 Σε νέα φάση φαίνεται πως μπαίνει η υπόθεση του διαγωνισμού για  την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών του δήμου Δίου Ολύμπου σε ιδιωτική εταιρεία.  
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση ήδη άρχισαν να καλούνται δημοτικοί σύμβουλοι από την  εισαγγελία Κατερίνης όπως  καταθέσουν για το τι  γνωρίζουν  για την υπόθεση.  
Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα των καταγγελιών που έγιναν από την αντιπολίτευση  στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στον τοπικό  τύπο,  πως ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός ενώ πολλοί κατήγγειλαν  το γεγονός  του  υψηλού  κόστος  της ανάθεσης. 
 Όπως μάλιστα ισχυρίζονται από την αντιπολίτευση, ενώ σήμερα η καθαριότητα κοστίζει γύρω στις 600 χιλιάδες  ευρώ το χρόνο για ολόκληρο το δήμο, ο ιδιώτης θα παίρνει 950 χιλιάδες ευρώ ετησίως επί τρία χρόνια για να μαζεύει σκουπίδια από τους πρώην δήμους  Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου,  ενώ η αποκομιδή στον πρώην δήμο Δίου θα εξακολουθήσει να γίνεται από την υπηρεσία   καθαριότητας  του Δήμου. 
Η αλήθεια   πάντως είναι πως παρά την βιασύνη του δήμου για την ανάθεση των εργασιών σε ιδιώτη και τις εξαγγελίες του δημάρχου Κου Δημόπουλου Κ.  στην αρχή του χρόνου ότι μέσα στον Μάιο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, είμαστε στα μέσα Αυγούστου και   ακόμη  δεν έχει υπογραφεί  η σύμβαση.   
Πολλοί  μάλιστα   συνδυάζουν το γεγονός αυτό με την προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται  το τελευταίο διάστημα από την δικαιοσύνη.  Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν δέχθηκε το ένταλμα για την πληρωμή της  μελέτης   που αφορούσε τον  διαγωνισμό  και το είχε επιστρέψει στον Δήμο.