Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Άλλαξε χέρια η εντολή

Την επέστρεψε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μειμαράκης. Την παρέλαβε ο Π. Λαφαζάνης. 
Και οι δυό τους επιτέθηκαν στον Αλ. Τσίπρα. 


Αν θέλει να φύγει, ας βάλει άλλον στη θέση του. Οι εκλογές θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα. 
Υπάρχει ακόμη χρόνος για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, τόνισε ο Βαγγέλης Μειμαράκης. 
Αντιδημοκρατικό ολίσθημα οι εκλογές εξπρές. Πρώτη φορά βλέπω να στήνονται κάλπες τον Αύγουστο. 
Οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου, τόνισε ο πρόεδρος της Λαικής Ενότητας. 
Ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή για να μιλήσει και με κοινωνικούς φορείς. Σημείωσε ότι θα συναντήσει όλα τα κόμματα, πλην της Χ.Α. 

Λαφαζάνης: Πρώτη φορά εκλογές τον Αύγουστο 
Για πρώτη φορά βλέπω σε αυτή τη χώρα να γίνονται εκλογές Αύγουστο και μάλιστα εξπρές. Αν ήταν δυνατόν να γίνουν και τέλος Αυγούστου θα γίνονταν, γιατί κάποιοι νομιζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες των μνημονίων από τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, αυτό αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα. «Για να μην πω αντιδημοκρατική εκτροπή», πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνεπής αντιμνημονιακή κυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή για να μιλήσει με κοινωνικούς φορείς.


Μειμαράκης: Υπάρχει χρόνος για συνεννόηση 


Έχουμε ακόμη τον χρόνο να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες, παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως είπε, η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής όπως προβλέπεται από Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί, τόνισε, η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το Δεκέμβριο του 2014 «όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή».
Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θεσμική συνεννόηση.
«Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία».
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα.
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο και επειδή, είπε, όπως φαίνεται οδεύουμε σε εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός, «βεβαίως, με εκφράσεις και με ένταση που είναι πολύ φυσιολογικές στην περίοδο την προεκλογική, αλλά που ταυτόχρονα θα δίνουν τη δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να μπορέσουμε να ξανασυνεννοηθούμε, ανεξαρτήτως με τις κουβέντες που θα έχουμε ανταλλάξει προεκλογικά». 
Καταλήγοντας, επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν σύμβολο ενότητας του λαού.
«Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος των κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα.



http://www.rthess.gr