Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Απόψε στην Αρχαία Πύδνα - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

 Απόψε στην Αρχαία Πύδνα
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ  
  Απόψε είναι η πιο γοητευτική βραδιά του χρόνου. Η πανσέληνος του καλοκαιριού. Με το
υπέρλαμπρο Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Τι πιο ωραιότερο να συνοδεύεται με την πανδαισία των ήχων.
  Όλα αυτά μπορούμε να τα απολαύσουμε απόψε στις 9 το βράδυ στην αρχαία Πύδνα με τη συναυλία της χορωδίας, μουσικών και σολίστ της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
  Η εκδήλωση «στο φως του φεγγαριού» αποτελεί συνέχεια των  ποιοτικών αφιερωμάτων που υλοποιεί διαχρονικά η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
  Έτσι και φέτος μας ταξιδεύει, την αποψινή βραδιά που ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, με μια συναυλία με τίτλο:

«ένα τραγούδι μια ιστορία»
                Με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι και σκηνικό τον υπέροχο ιστορικό χώρο της αρχαίας Πύδνας καλούμαστε όλοι να συνταξιδέψουμε  σε μια βραδιά ήχων και χρωμάτων που θα ζωντανέψουν  ιστορίες και στιγμιότυπα από την μυθολογία, την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν, την καθημερινότητα, τη λήθη, την ανάμνηση, που χαρακτήρισαν, διαμόρφωσαν αλλά και στοίχειωσαν το είναι μας.
  Με την χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών συμπράττουν οι Γιάννης Χαρίσης, Ζωή Ανδρικοπούλου, Μαρία Βούλγαρη, Δέσποινα και Αναστάσης Δένη, Ιωάννα Ηλιάδου, Θανάσης Μπατάλας,  Δημήτρης Χωνός και συνοδεύει 15μελής ορχήστρα. Την επιμέλεια των  ενορχηστρώσεων έκανε ο Δημήτρης Τσακνάκης.
 Συντονιστής, παρουσιαστής και υπεύθυνος ροής της βραδιάς ο Περικλής Χατζηγιάννης.
 Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας. Η συναυλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον  Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας  Αρχαιοτήτων και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Αρχαία Πύδνα βρίσκεται μεταξύ των Αλυκών Κίτρους και του Μακρυγιάλου. Υπάρχει ελεύθερο  πάρκινγκ. Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.