Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Απάντηση στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας


Αγαπητή κυρία Πρόεδρε,
Αγαπητέ κύριε Γενικέ,

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

Διευκρινιστικά για την νέα μας πρωτοβουλία και καμπάνια «ΔΩΔΕΚΑ», και συγκεκριμένα το θέμα των «Δώδεκα Θεών» και την χάραξη διαδρομών, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι η διαδρομή που περιγράφουμε στην παρουσίαση, και που αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ, αναφέρει παντού (όπως τονίσαμε σε συνέντευξη στην τηλεόραση του STAR), ότι είναι ενδεικτική.

Καθώς μάλιστα τονίσαμε στην συνέντευξη, σκοπός είναι να αναδειχθούν μονοπάτια, διαδρομές των ιερών των 12 Θεών «όπου αυτά υπάρχουν, σε όλη την Ελλάδα».
Είναι φυσικό και  αυτονόητο να μην αγνοήσει την περιοχή του Ολύμπου όποιος σκέπτεται σοβαρά να ασχοληθεί με το θέμα της Ελληνικής Παράδοσης, γιατί διαφορετικά θα στερείτο σοβαρότητας.
Καθώς η θεματική ενότητα «Δώδεκα Θεοί», συγκεκριμένα εστιάζεται στους Ναούς των Θεών, ο Όλυμπος συμπεριλαμβάνεται στην διαδρομή, πέριξ της περιοχής της Πέλλας (η οποία ήδη παρουσιάζεται στο ενδεικτικό πρώτο μονοπάτι που δημοσιοποιήθηκε).

Θα σας παραπέμψουμε στην σελίδα της παρουσίασης του «ΔΩΔΕΚΑ», όπου αναφέρονται οι δώδεκα θεματικές ενότητες οι οποίες βρίσκονται σε φάση συντονισμένης ολοκλήρωσης (με την συνεργασία καθηγητών Πανεπιστημίων, Ιστορικών και Ξεναγών), και συγκεκριμένα στην ενότητα που αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια πρώτη παρουσίαση, δεν υπήρχε τρόπος να αναφερθούν όλα τα ιερά των Ελλήνων. Η ολοκληρωμένη παρουσίαση αποτελεί ένα αντικείμενο ενασχόλησης του Συνδέσμου μας, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, και φυσικά θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Η έναρξη του προγράμματος «ΔΩΔΕΚΑ» από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ήδη περιγράφει την πρόθεσή μας.

Κυρία Πρόεδρε,
Κύριε Γενικέ,
Η επιστολή σας μας δίνει την πεποίθηση ότι έχετε πραγματικό ενδιαφέρον για το όλο θέμα. Να είστε βέβαιοι ότι ο Σύνδεσμός μας δεν έχει την πρόθεση  αποκλεισμού κάποιας περιοχής, σε μια προσπάθεια μάλιστα που είναι εθνικής εμβέλειας.
Όλες οι θεματικές ενότητες του Τουρισμού θα αναπτυχθούν – πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια που θα συμπληρώνεται συνεχώς. Να είστε βέβαιοι ότι θα αναφερθούν όλα όσα πρέπει να αναφερθούν.
Το «ΔΩΔΕΚΑ» είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου μας, των τουριστικών πρακτόρων της Ελλάδας, των σχεδιαστών, δημιουργών του τουριστικού προϊόντος και διακινητών του τουρισμού της χώρας, με σκοπό να φτάσει στον τελικό αποδέκτη του: τους συναδέλφους μας σε κάθε γωνιά της χώρας μας και του εξωτερικού. Με τον τρόπο αυτό, τα ξενοδοχεία, όπως και το σύνολο κάθε τοπικής κοινωνίας, θα τύχουν της όλης εθνικής ωφέλειας από την ανάπτυξη του Τουρισμού, την οποία επιδιώκουμε.

Έχουμε λάβει υπ’ όψιν μας σοβαρά την επιστολή σας,

Με εκτίμηση

Λύσανδρος Τσιλίδης                           Στάθης Σκρέτας
Πρόεδρος                                            Γενικός Γραμματέας




From: Pieria Hoteliers [mailto:pieriahotels@gmail.com]
Sent: Thursday, August 20, 2015 7:21 PM
Subject: Επιστολή διαμαρτυρίας



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Προς:  
-       Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ)
ΚΟΙΝΟΠ.:
-       Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης
-       Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας

Κατερίνη, 20 Αυγούστου 2015

Αξιότιμοι κύριοι του ΗΑΤΤΑ,
Διαβάσαμε στη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το σχέδιο δράσης για την προσέλκυση τουριστών όλο τον χρόνο στη χώρα μας, Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το σχέδιο ονομάζεται «Δώδεκα»  και περιλαμβάνει από τη δημιουργία του Μονοπατιού των 12 Θεών του Ολύμπου ως και την πραγματοποίηση αρχαίων ολυμπιακών αθλημάτων.
Το σχέδιό σας- μεταξύ άλλων - προβλέπει τη δημιουργία ενός μονοπατιού με βάση μνημεία τα οποία συνδέονται με τους 12 Αρχαίους Θεούς στην Ελλάδα. Ήδη – όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο - έχει δημιουργηθεί μια ενδεικτική διαδρομή του μονοπατιού με μνημεία που βρίσκονται στην Αθήνα, στην Αίγινα, στη Νάξο, στη Δήλο, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Δωδώνη και στην Πέλλα.
Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε πως από το μοναδικό και αυτονόητο αυτό προϊόν – όπως χαρακτηρίζεται - απουσιάζει το ΑΠΟΛΥΤΆ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ , ο ΟΛΥΜΠΟΣ  ως προορισμός. Δηλαδή παρουσιάζουμε τη δημιουργία του Μονοπατιού των 12 Θεών του Ολύμπου χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτό τον Όλυμπο και την παρολύμπια περιοχή.
Ούτε σαν αμέλεια  δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε  την απουσία της περιοχής του Ολύμπου από το -  κατά τα άλλα φιλόδοξο - σχέδιο δράσης που έχετε εκπονήσει
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απουσία του Όλυμπου από το φιλόδοξο σχέδιό σας και ζητάμε τον άμεσο επανασχεδιασμό του.
Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε πως λίγο κάτω από τον Πιερικό ουρανό ο επισκέπτης συναντά τον μυθικό Όλυμπο, το μαγικό βουνό της αρχαιότητας όπου εκεί οι αρχαίοι Έλληνες "τοποθέτησαν" τους 12 Θεούς που λάτρεψαν.

Λίγο πάνω από την θάλασσα του Θερμαϊκού εκτείνεται η "Ολύμπια ακτογραμμή" και η Ολύμπια κοιλάδα μας, με αμέτρητους αρχαιολογικούς θησαυρούς που εδώ και πολλά  χρόνια ήρθαν στο φως και "φωνάζουν" Ελλάδα. 

Η Αρχαία Πύδνα και το Αρχαίο Δίον μάγεψαν τους Μακεδόνες και πήραν αίγλη από τον Μέγα Αλέξανδρο και την οικογένεια του. Η ιστορικότητα της περιοχής απαντάται και στα νεότερα χρόνια με το κάστρο του Πλαταμώνα και πλήθος ορθόδοξων ναών και μοναστηριών της βυζαντινής και νεότερης εποχής.

Η Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ         Ξυπτερά Λάμπρου Ευαγγελία
Ο Γεν. Γραμματέας   Τσιτλακίδης Ηρακλής

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40,  ΤΚ 60100 Κατερίνη
ΤΗΛ: 2351037219
ΦΑΞ:  2351046670