Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

National Geographic: Ο σοκαριστικός χάρτης του πλανήτη - Εξαφανίζεται η Αρκτική

Σοκ προκαλεί ο παγκόσιος Άτλας που κυκλοφόρησε από το National Geographic καθώς δείχνει την Αρκτική να εξαφανίζεται!
Ειδικότερα, δείχνει την ποσότητα πάγου που έχει χαθεί στην Αρκτική από το 1995 μέχρι και πρόσφατα. Η παρουσίαση αυτή γίνεται λίγες μέρες αφότου ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα περιέγραψε το σοβαρό μετασχηματισμό ως τη «μεγαλύτερη αλλαγή στο Άτλαντα της, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και ενώ ανακοίνωσε πως σκοπεύει και ο ίδιος να επισκεφτεί το παγωμένο σύνορο στην Αλάσκα στα πλαίσια της καμπάνιας για τη κλιματική αλλαγή.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, "μια από τις πιο εντυπωσιακές αλλαγές στην ιστορία" έχει συμβεί, σύμφωνα με την Christine Dell'Amore του National Geographic η οποία αναλύει το πώς αλλάζει ο χάρτης της Γης. Την περασμένη χρονιά, το διάσημο περιοδικό άλλαξε τους Άτλαντες που τυπώνει και κυκλοφορεί και κατά την παρουσίασή τους επέστησε την προσοχή σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη που αλλάζει δραματικά γρήγορα.
Οι φόβοι πως και φέτος ο χάρτης θα πρέπει να τροποποιηθεί είναι μεγάλοι μια και τα στοιχεία από δορυφόρους και μετρήσεις δείχνουν πως το φαινόμενο όχι απλά δεν υποχωρεί, αλλά παρουσιάζει ανησυχητική επιτάχυνση.

http://tilegrafima.gr/