Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

1η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «ΘΥΜΕΛΗ» στη Θεσσαλονίκη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. διοργανώνουν την 1ηΣυνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θυμέλη», που θα γίνει το διάστημα από 21 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2015, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).
Στο πλαίσιο της συνάντησης, επτά θεατρικές ομάδες θα ανεβάσουν ισάριθμες ξεχωριστές παραστάσεις. Κάθε παράσταση θα αρχίζει στις 21.00’ το επταήμερο της συνάντησης.
Στην πρώτη συνάντηση των ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων ‘Θυμέλη’ συμμετέχουν ορισμένες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες, οι οποίες θα ανεβάσουν έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας«η Περιφέρεια και το Κέντρο Πολιτισμού προσπαθούν να κάνουν γνωστά στους πολίτες θεατρικά σχήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, να προωθήσουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα ερασιτεχνών καλλιτεχνών που αγαπούν το θέατρο και να στηρίξουν τον εθελοντισμό. Κάνοντας μια νέα αρχή στο Κέντρο Πολιτισμού, δίνουμε χώρο στα εθελοντικά σχήματα της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να ψυχαγωγήσουν τους συμπολίτες μας. Εύχομαι η πρώτη συνάντηση να αποτελέσει την αφετηρία για τη γέννηση ενός νέου πολιτιστικού θεσμού στην Κεντρική Μακεδονία, που θα δώσει την ευκαιρία σε θεατρικές ομάδες της περιοχής μας να προάγουν τον πολιτισμό, μέσα από το μεράκι τους».

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.


Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:
-Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015: «Ράφτης Κυριών» του Φρεντώ από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου.
-Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015: «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη θεατρική ομάδα «Καλλίστη».
-Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015: «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα του Κολλεγίου «Αριστοτέλειο».
-Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015: «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη θεατρική ομάδα «Φύρδην Μίγδην».
-Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015: «Τσαναβάρ Σα Λάχανα» (ποντιακή κωμωδία) από τον Ποντιακό Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών Θεσσαλονίκης.
-Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από τη θεατρική ομάδα Studio Ergon.
-Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015: «Ένας Γιατρός για τη Στέλλα» της Ελένης Μπεντίλλα από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης.