Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ: Ανάβαση Ολύμπου Σεπτέμβρης 2015

26/27 Σεπτεμβρίου
Ανάβαση Ολύμπου
Η καθιερωμένη πλέον ανάβαση του Ολύμπου προς το τέλος του Σεπτέμβρη -που συμπίπτει χρονικά με το τέλος της εμποροπανήγυρης του Αιγινίου-, διοργανώνεται ανελλιπώς εδώ και 15 χρόνια. Αποτελεί αξιόλογο ορειβατικό γεγονός, καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού φίλων του συλλόγου μας απ’ όλη την Ελλάδα, που μας συντροφεύουν στην ανάβασή μας στον Όλυμπο. Η περσινή καινοτομία που εισάγαμε, να ανεβούμε στο Οροπέδιο των Μουσών συγχρόνως από διαφορετικές διαδρομές (διαφορετικές αφετηρίες με κοινό προορισμό), στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στις παρακάτω συνδέσεις γίνονται  περιγραφές.  

Η φετινή ανάβαση θα γίνει από 4 διαφορετικές διαδρομές:

1.    Γκορτσιά – Πετρόστρουγκα – Οροπέδιο Μουσών. Περιγραφή διαδρομής
2.    Κρεβάτια – Κόψη Μπαρμπαλά – Οροπέδιο Μουσών. Περιγραφή διαδρομής
3.    Πριόνια – Σπήλιος Αγαπητός (Διανυκτέρευση25/9/15) – Σκολιό – Ζωνάρια – Οροπέδιο.Περιγραφή διαδρομής
4.    Καλύβια – Καταφύγιο Χριστάκη (Ποδηλατική) – Ζωνάρια – Οροπέδιο. Η περιγραφή είναι αυτή που έγινε την περσινή χρονιά στην παραπάνω σύνδεση.
Για τη διανυκτέρευση στις 26 Σεπτεμβρίου ο σύλλογος έχει προβλέψει θέσεις 20 ατόμων στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος» και 35 ατόμων στο καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης».
Στις 27 Σεπτεμβρίου και ανάλογα με τις συνθήκες θα επιχειρηθεί ανάβαση στις κορυφές Μύτικας, Στεφάνι και Προφήτης Ηλίας.

Για την καλύτερη οργάνωση και την ασφάλεια της ανάβασης, ο καθένας που θα συμμετέχει θα πρέπει:

1.    Να δηλώσει έγκαιρα τη διαδρομή που θα ακολουθήσει, το καταφύγιο που θα διανυκτερεύσει καινα πληρώσει το κόστος της διανυκτέρευσης (12€). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων στα καταφύγια.
2.    Να φέρει μαζί του τον ατομικό του εξοπλισμό. Για να δείτε την πρόταση του συλλόγου πατήστεΕδώ
3.    Να ακολουθεί τις οδηγίες του υπεύθυνου της διαδρομής.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: τηλ. 6945708688 (Θανάσης Τερζής).

http://osai1.blogspot.gr/