Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν θα φτάσουν 25 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ  ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ “ΑΠΕΘΑΝΤΩΝ ” ;
by lobbystas on 25 September 2015
……ακούω πάλι ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα,
πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και για την σωτηρία των καταθέσεων.
Ποια ανακεφαλαιοποίηση είναι αυτή; η πέμπτη, η έκτη η δέκατη….. τελικά θα τις σώσουμε αυτές τις χαβούζες, δεν μας λέτε και μας γιατί έχουμε χάσει τον λογαριασμό. Πόσες ανακεφαλαιοποίησεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και πόσα κεφάλαια από το αίμα του Ελληνικού Λαού έχουμε ρουφήξει αυτές οι μαύρες τρύπες και το κυριότερο θα μας πει κανένας τέλος πάντων που πήγαν αυτά τα αμύθητα ποσά που τους έχουμε δώσει για να σωθούν οι “απέθαντες”;
Οι τράπεζες παγκοσμίως ανακεφαλαιοποιούνται είτε για να δώσουν φρέσκο αναπτυξιακό χρήμα στην αγορά, είτε για να απομειώσουν και διαγράψουν επισφάλειες και κόκκινα δάνεια και για κανένα άλλο λόγο δεν δίδονται κεφάλαια στις τράπεζες και μάλιστα από δημόσιο χρήμα, ούτε καν για την σωτηρία των καταθέσεων, διότι οι καταθέσεις των πολιτών, των καταθετών, είναι εγγυημένες έως τα 100 χιλιάρικα και αν οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα για να τις αποπληρώσουν, απλά κλείνουν και οι υπόλοιποι με τα μεγάλα κεφάλαια απλά χάνουν τα χρήματα τους.
Στην περίπτωση των Ελληνικών τραπεζών ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο, ούτε το τρίτο …. πέραν κάποιων θαλασσοδανείων ημετέρων, τα οποία έτρεξαν να τα διαγράψουν, ακόμα όλα τα άλλα κόκκινα δάνεια, ιδιαίτερα των Ελληνικών νοικοκυριών και τον μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν έχουν απομειωθεί στο ελάχιστο και δεν έχει διαγραφεί από αυτά ούτε ένα σεντς, ενώ στην αγορά τα τελευταία χρόνια δεν έχει πέσει νέο χρήμα ούτε ένα ευρώ, παρά τα 250 δις που τους έχει “τρομπάρει” ο “τρόμπας” Ελληνικός Λαός .
Για ποιο λόγο λοιπόν χρηματοδοτούμε και ανακεφαλαιοποιούμε τις Ελληνικές τράπεζες κάθε τόσο με πολύτιμα κεφάλαια και μετά από μερικούς μήνες ανακαλύπτουμε ότι χρειάζονται και άλλα ;;; και το ποιο περίεργο …..με πόση ευκολία μας τα δανείζουν οι καλοί αυτοί άνθρωποι οι δανειστείς, από τους οποίους όμως αν ζητήσουμε δανεικά για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων μας και για την στήριξη των ασθενέστερων πολιτών, δεν μας δίνουν ούτε σεντς και μας λένε ότι δεν σφάξανε, βρείτε τα από φόρους και ισοδύναμα;;;;
Θα μας δώσει τέλος πάντων κάποιος μια πειστική εξήγηση ΠΟΥ πήγαν όλα τα λεφτά και που θα πάνε και τα νέα κεφάλαια που θα ρίξουμε στην μαύρη τρύπα των τραπεζών ;;;
Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνει κανένας σε αυτή την πατρίδα, ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά ;;;;
δεν καταλαβαίνει κανένας ότι εδώ υπάρχει στημένο μεγάλο κόλπο και ότι στο τέλος θα μας πιάσουν μαλάκες του αιώνα ;
Θέλετε να ακούσετε το δικό μου σενάριο ….που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία των ατελείωτων ανακεφαλαιοποιήσεων των “απέθαντων” ;;
Το σενάριο και σχέδιο είναι πολύ απλό…..
Θα εξυγιανθούν στο τέλος οι “χαβούζες” με Δημόσια κεφάλαια, τα οποία θα χρωστάμε στον αιώνα τον άπαντα και τελικά μετά από τα 300 δίς που θα μας έχουν βάλει μέσα οι “απέθαντες” θα έρθουν οι μάγκες, οι ξένοι σωτήρες και θα μας πουν, παιδιά παρά την 300ρα οι τράπεζες δεν σώθηκαν, τα stress tests μας βγάζουν κόκκινα, πολλά κόκκινα, έχουν ακόμα τεράστιες επισφάλειες και χρειάζονται και άλλα κεφάλαια, γιατί αυξήθηκαν πολύ αυτά τα καταραμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια….. και οι σωτήρες από έξω θα μας απαλλάξουν εν τέλει από τα ελαφρωμένα κατά 300 δις βαρίδια των τραπεζών, τα οποία εν τω μεταξύ θα μας έχουν ελαφρύνει από αντίστοιχο δημόσιο χρήμα ……
και μια ωραία πρωία, αφού πρώτα έχουν κάνει την κατάλληλη μάλαξη της κοινής γνώμης οι “μαλάκτες” και τα θυμιατά για κανένα τρίμηνο, στην συνέχεια θα το πλασάρουν το σενάριο και θα μας το σερβίρουν έτοιμο για φάγωμα …..
………επειδή οι τράπεζες Λαέ χρειάζονται και άλλα κεφάλαια, λόγω των κόκκινων δανείων και επειδή εμείς δεν μπορούμε πλέον να τα δώσουμε και να συνεχίσουμε να χρεώνουμε τον Ελληνικό Λαό, για τον τερματισμό αυτής της τεράστιας αιμορραγίας κεφαλαίων που θα συνεχίσουν να χρειάζονται οι τράπεζες τα επόμενα χρόνια ….αφήστε παιδιά να τις δώσουμε, ας τις χαρίσουμε για να γλυτώσουμε από την χαβούζα αυτή και ας τις πάρουν οι ξένοι που έχουν και την τεχνογνωσία και τα κεφάλαια για να τις τρέξουν από εδώ και μετά …..και ας μηδενιστεί και η συμμετοχή του δημοσίου, εξ άλλου καμία αξία δεν έχει πλέον,
…..θα τους χρωστάμε και ευγνωμοσύνη να ξέρετε που θα μας απαλλάξουν από αυτό το βάρος των “απέθαντων”
που σώναμε τόσα χρόνια και άσωστες έμειναν……
και το βασικότερο μαζί με τις τράπεζες θα τους χαρίσουμε και προίκα ολόκληρη την ελληνική οικονομία, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, οικόπεδα, χωράφια, βοσκοτόπια, βίλες, σπίτια, ιδιωτικές παραλίες, σκάφη αναψυχής, “παντόφλες” Σαλαμίνας και Ρίου Αντιρρίου, επιβατηγό στόλο του Αιγαίου, του Ιονίου και της Αδριατικής, ιδιωτικά νησιά και όλα όσα θα έχουν στα χαρτοφυλάκια τους οι πτωχευμένες κατά τα άλλα τράπεζες …….
Αυτά για να μην λέτε ότι δεν σας ενημέρωσα εγκαίρως, αλλά μήπως και ξυπνήσει και κανένας σε αυτή εδώ την πατρίδα και σταματήσει αυτό το προσχεδιασμένο έγκλημα ρε παιδιά !!!!
ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ… ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ 25 δις. ;;;
Διαβάζω, Πάσχο μου, στο Bloomberg (*), πως κοντολογίς για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
ΔΕΝ θα φτάσουν ΟΥΤΕ τα 25 δις ευρώ, τουλάχιστον.
Δηλαδή επικρέμαται ακόμη ο κίνδυνος ενός bail in, “κουρέματος” σαν να λέμε. Και οι banksters κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι…
Greek banks are being told by auditors some of their assets are overvalued, meaning they may have to raise close to the maximum 25 billion euros ($28 billion) allocated for their recapitalization this fall, people familiar with the matter said.
While a so-called Asset Quality Review on their books under the auspices of theEuropean Central Bank is still in progress and no precise figures have been communicated yet, a drive by regulators to adopt more conservative assumptions about impairments and provisions for losses may lead to the capital holes, according to the three people, who asked not to be identified because the process is private.
A significant shortfall could also force Greek banks to sell assets, or scale down non-core activities, in order to raise capital, before tapping taxpayers’ money, and thus revise the restructuring plans approved last year by the European Commission.
An assessment “led by the Single Supervisory Mechanism is currently ongoing, and the Commission cannot at this stage prejudge if amendments to the restructuring plans will be required,” said Ricardo Cardoso, a spokesman for the European Commission. “We are in close and constructive contacts with the Greek authorities and the banks concerned.”
Bailout Allocation
The latest Greek bailout package allocates as much as 25 billion euros for National Bank of Greece SA, Piraeus Bank SA, Eurobank Ergasias SA and Alpha Bank AE. The higher the capital increase the banks need, the bigger the hit to existing shareholders. It would also add to Greece’s debt burden because more taxpayer money from the bailout would have to be used.
There’s a difficult trade-off to manage for the ECB between being overly optimistic and overly pessimistic,” said Nicolas Veron, senior economist specializing in financial services at Bruegel in Brussels. “It’s important the ECB not get too conservative in its estimate, it would not be in public interest.”
Both Germany and Greece’s creditor institutions — the International Monetary Fund, the EU Commission and the ECB– want this assessment to be reliable, a German government official said. The outcome of the asset quality review will largely depend on the valuation of Greek government bonds and guarantees lenders have on their loans, according to the official, who asked not to be named as he wasn’t authorized to speak publicly on the matter.
Spokespeople for the Greek banks, the ECB and the Bank of Greece declined to comment.

https://justiceforgreece.wordpress.com