Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 5-9-15

Ανακοίνωση           
ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Όλοι στο συλλαλητήριο  του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους -Σάββατο 5/9/15
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ θα αναχωρήσουν από Πλατεία Ελευθερίας ώρα 4μμ.


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι- Εργαζόμενοι στο δημόσιο.
Δεν είναι ώρα για απογοήτευση και μοιρολατρία.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Γυρίζουμε την  πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που στα λόγια υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας και στην πράξη στηρίζει κυβερνήσεις και κόμματα, που με την πολιτική τους λεηλατούν τη ζωή μας. Δυναμώνουμε τις συνεπείς συνδικαλιστικές δυνάμεις της τάξης μας, ενισχύουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Τιμωρούμε αυτούς που μας έφεραν μνημόνια και αντεργατικούς νόμους για να σώσουν  από την καπιταλιστική κρίση μια χούφτα πλουτοκράτες.
 Αυτούς που μας θέλουν τους μισούς άνεργους- εξαθλιωμένους και τους άλλους μισούς εργαζόμενους-εξαθλιωμένους, που θα δουλεύουμε  από την κούνια μέχρι τον τάφο, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, χωρίς ασφάλιση, χωρίς  σύνταξη, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και όλα αυτά για την «ανταγωνιστικότητα» την «ανάκαμψη της οικονομίας» την εξασφάλιση της κερδοφορίας   του μεγάλου κεφαλαίου.

Έχουμε τη δύναμη (που δεν τη χρησιμοποιήσαμε ακόμα)  να αποτρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα των  μνημονίων: την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ για την μεγάλη πλειοψηφία, το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία.

Οι εργαζόμενοι έχουμε δύο επιλογές. Η μία είναι να εναποθέσουμε ελπίδες σε εργολάβους λύσεων, που χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια, θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Από την επιλογή αυτή έχουμε πικρή πείρα.
Η άλλη είναι  να επιλέξουμε το δρόμο της αποφασιστικής αναμέτρησης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους. Να μη  ζήσουμε σαν σκλάβοι εμείς και τα παιδιά μας!  
Αυτή είναι η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή και  βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες.
 Το σημερινό επίπεδο της επιστήμης και  τεχνολογίας, το εργατικό και τεχνικό προσωπικό της χώρας μας , τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε κλίμα και  περιβάλλον ο ορυκτός της πλούτος,  και γενικά ο πλούτος που παράγουμε και τον καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστές, είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια. Είναι ώρα να δώσουμε τη δική μας απάντηση, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
Όλοι στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους Σάββατο 5/9/15 με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα
Ψηφοδέλτιο που εκπροσωπείται με 2 έδρες

Στην εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας.