Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές από εξοχικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Χαλκιδική

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός

Δρούσε κυρίως τις βραδινές ώρες και την στιγμή που οι ένοικοι απουσίαζαν
Η λεία του ξεπερνά τις 11.500 ευρώ και περιλάμβανε κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.
Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε στην οικία του και αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους
Την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών από εξοχικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε περιοχές της Χαλκιδικής, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, έπειτα από ανάλυση του τρόπου δράσης και μεθοδικής έρευνας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και απείθειας καθώς και για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, από την εξέταση των στοιχείων και την αστυνομική προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος ενεργώντας βραδινές ώρες, διέπραττ ε συστηματικά , κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κλοπές , στη Χανιώτη και στο Πευκοχώρι με απώτερο στόχο τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Συγκεκριμένα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία διαπιστώθηκε ότι, από τον Αύγουστο του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2015 , διέρρηξε και εισήλθε παράνομα, σε χρ όνο που οι ένοικοι απουσίαζαν , σε 3 εξοχικές οικίες και 3 ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Χαλκιδική , απ’ όπου και αφαίρεσε πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, κοσμήματα, χρηματικά ποσά κα. η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 11.800 ευρώ.
Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε το βράδυ της 17-09-2015 στη Χανιώτη ο 34χρονος να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. όχημα και στη θέα τον αστυνομικών το εγκατέλειψε προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας και συνελήφθη, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερούνταν της απαραίτητης άδειας ικανότητας οδήγησης από την αρμόδια αρχή.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Χανιώτη, εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Σημειώνεται ότι από την κα. Ανακρίτρια Χαλκιδικής εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 34χρονου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.