Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΧΙ, ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ! - ΟΛΟΙ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ

Υπάρχει Άλλος Δρόμος, με Αγώνες και Λαϊκή Ενότητα!
Μια νέα πολιτική εποχή έχει αρχίσει. Η εποχή όπου θα συγκρουστούν το ταξικό ΟΧΙ της 5ης
Ιούλη, με το πολεμικό σύνθημα του πολιτικού και οικονομικού συστήματος: “δεν γίνεται αλλιώς, δεν υπάρχει εναλλακτική”. Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη της ηγεσίας του ενισχύει τις μνημονιακές πολιτικές. Η εξέλιξη αυτή απειλεί να απελπίσει τον λαό που διαδήλωνε και απεργούσε κατά των τάχα αναγκαίων Μνημονίων το 2010-12, που ανέτρεψε με τη διαμαρτυρία του τρεις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές κυβερνήσεις ως τώρα, αναγκάζοντας την τέταρτη, την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε εκλογές, με την “ελπίδα” να ακυρωθεί έτσι η εντολή του ιστορικού δημοψηφίσματος.
Όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι άνεργοι, όλα τα κατώτερα και περιφρονημένα κοινωνικά στρώματα, εμείς, θα υπερασπιστούμε το ΟΧΙ, την πεποίθηση ότι δεν είναι μονόδρομος η καταλήστευση του λαού προς όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Εμείς συνεχίζουμε! Είμαστε αποφασισμένοι να αντιταχτούμε και να ανατρέψουμε το διαβόητο μπλοκ του ΝΑΙ, της εργοδοσίας, της Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., του πολιτικού προσωπικού τους και των εργοδοτικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ. Έχει αποδειχθεί ότι η εργατική κινητοποίηση, το μαζικό κίνημα, η αγωνιστική και πολιτική ενότητα κατά των μέτρων λιτότητας, είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία των αντιστάσεων, για την τελική νίκη.
Με αυτήν την έννοια, η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν στην μεγάλη αντιμνημονιακή, πανεργατική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη. Όλοι/ες μαζί, συνεχίζουμε αταλάντευτα το δρόμο των αντιμνημονιακών αγώνων, των πλατειών, του μεγαλειώδους ΟΧΙ της 5ης Ιούλη. Για να μην περάσουν “με καμία κυβέρνηση” το νέο ασφαλιστικό, οι νέες μειώσεις μισθών και κοινωνικών δαπανών, οι νέες σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, ο αφανισμός των μικρομεσαίων και της αγροτιάς, ο νέος κύκλος απολύσεων και μεγέθυνσης της ανεργίας, το Τρίτο Μνημόνιο.
Υπάρχει άλλος δρόμος! Και περνάει μέσα από την άμεση συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα εκπληρώσει την εντολή του δημοψηφίσματος και θα διεκδικήσει, σε αναπόφευκτη σύγκρουση με την ντόπια άρχουσα τάξη και τις διεθνείς της συμμαχίες (ευρώ, ευρωπαϊκές και διεθνείς συμφωνίες), άμεσα και αδιαπραγμάτευτα:
·           Κατάργηση των Μνημονίων, των συνοδευτικών εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων.
·           Άμεση παύση πληρωμών στο κρατικό χρέος με στόχο τη διαγραφή του.
·           Τερματισμό και αντιστροφή της “λιτότητας”, ριζική αναδιανομή πλούτου υπέρ των εργαζομένων και εις βάρος του κεφαλαίου.
·           Επαναφορά κι επέκταση των εργατικών δικαιωμάτων, από τις Συλλογικές Συμβάσεις ως τον κατώτατο μισθό.
·           Κοινωνικοποίηση υπό δημόσιο και εργατικό έλεγχο, όλων των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας υποδομών κι επιχειρήσεων.
·           Αλλαγή του χρεοκοπημένου μοντέλου ανάπτυξης


Θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε τα μνημόνια!

ΟΛΟΙ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9, 18:00
προσυγκέντρωση: Εγνατία-Μητροπολίτου Γενναδίου

διεύθυνση: Εγνατίας 79, τηλ: 2310 271321-278120, site: laiki-enotita.gr