Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν τα νοσοκομεία κλείνουν και ο πολιτικαντισμός εφημερεύει

Η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης εξέπεμψε σήμα κινδύνου για τη λειτουργία της. Μετά τις καταστρεπτικές πολιτικές των μνημονιακών απαιτήσεων που

υποβαθμίζουν συνεχώς την δημόσια υγεία, κάποιοι σπεύδουν σαν σωτήρες εν μέσω προεκλογικής περιόδου να λειτουργήσουν σαν παραπέτασμα καπνού μπροστά στα μόνιμα και τεράστια προβλήματα στον νοσοκομείο της Κατερίνης.
Η λειτουργία της κλινικής γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης με υποψήφιο βουλευτή να σπεύδει να εφημερεύσει, σε περίοδο προεκλογική, προσπαθώντας να χρυσώσει το πικρό χάπι της διαλυμένης δημόσιας υγείας, στην οποία διάλυση είχε και ο ίδιος μεγάλη συνεισφορά.
Ελπίζουμε να παραμείνει στο Γ.Ν. Κατερίνης και μετά τις εκλογές και να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοί του που ξενυχτούν για 24ωρα δίπλα σε ασθενείς, πολλές φορές χωρίς να πληρώνονται τις εφημερίες τους. Καλοί οι συμβολισμοί αλλά με συμβολισμούς δεν δουλεύουν τα νοσοκομεία κ. Κωνσταντόπουλε.
Η δημόσια υγεία στα χέρια των μνημονιακών δυνάμεων χτυπήθηκε βάναυσα, η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια περίθαλψη στην Πιερία νοσούν και είναι υπό κατάρρευση. Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι βαρύτατες, αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτούς τους 7 μήνες, παρά τις επίμονες εκκλήσεις συλλόγων, φορέων, εργαζομένων και πολιτών λίγα έπραξε για την ενίσχυση του νοσοκομείου μας με προσωπικό αλλά και με νέο τρόπο διοίκησης. 
Δυστυχώς οι νέες μνημονιακές απαιτήσεις ελάχιστο χώρο αφήνουν για την ενίσχυση των δομών της δημόσιας υγείας. Για τους ασθενείς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
Η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει την απαγκίστρωση της δημόσιας υγείας από τον οικονομικό στραγγαλισμό με τους δανειστές και θεωρεί επαίσχυντη την διαχείριση αυτού του δημοσίου αγαθού ως ένα ακόμη πεδίο για περικοπές.