Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Κατασχέσεις! Σήμερα στην Ισπανία, αύριο στην Ελλάδα

Δια χειρός Αλιθέρση
Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του προεκλογικού αγώνα των πολιτικών κομμάτων που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια είναι να αποφεύγουν να αναφέρονται σε
συγκεκριμένα θέματα και να αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά τι θα ακολουθήσει την επομένη των εκλογών. Ένα απ’ αυτά είναι οι κατασχέσεις των περιουσιών των πολιτών.
Κι ενώ οι τράπεζες συνεχώς ενισχύονται με χρήματα του Δημοσίου, που προέρχονται από τον ανεξέλεγκτο κρατικό δανεισμό μέσω των μνημονίων, για τους πολίτες, που πήραν προ κρίσης δάνειο, υπολογίζοντας ότι έχουν την δυνατότητα να το ξεπληρώσουν, τραβιέται το χαλί κάτω απ’ τα πόδια τους, μιας και τα εισοδήματά τους μειώθηκαν και μειώνονται δραματικά για τους γνωστούς λόγους.
Και βέβαια, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους μπορεί να είναι οι πρώτοι που θα δεχτούν την επίθεση των κατασχέσεων, αλλά δεν θα είναι και οι τελευταίοι.
Police block the apartment's entrance  as Amalio Barrul Gimenez' belongings lay on the street after Amalio and his family's got evicted in Madrid, Spain, Tuesday, June 24, 2014. Amalio Barrul Gimenez, , 41 years old, his wife Isabel Morales Bachiller, 35 years old, 2 month pregnant, and three children live with a low income coming from selling goods in the street and state benefits of 530 euros ($720). They occupied Bankia Bank apartment one and a half year ago and have tried to negotiate to pay a low rent but the bank demanded their eviction. The eviction was carried out in spite of the Victims' Mortgage Platform (PAH). Banners read "Shame" "you are laughing and we are suffering", "three children in the street", "a pregnant woman evicted", "extra payment to evict people". (AP Photo/Andres Kudacki)
Ήδη η υψηλή και πέρα από κάθε λογική φορολογία, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με τα ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, θα έχουν σαν συνέπεια ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών, το οποίο και συνεχώς αυξάνει, να χρεώνεται στο Δημόσιο.
Οι εντολές των δανειστών, που έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της οικονομίας μας αλλά και γενικότερα τον πλήρη έλεγχο της χώρας που τους παραδόθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι σαφείς προς τους μνημονιακούς τοποτηρητές. Μαζέψτε αυτά που χρωστούν ή κάντε κατασχέσεις!
Εάν συνεχίσουμε έτσι, με δεδομένο ότι η ψήφος προς αυτούς θα εκληφθεί ως εντολή διαχείρισης των μνημονίων, είναι σίγουρο ότι αυτή η ώρα δεν θα αργήσει να έρθει και η σκυτάλη του δράματος των Ισπανών με τις συνεχείς γκανγκστερικού τύπου εξώσεις από τα σπίτια τους, αφού έχουν προηγηθεί οι κατασχέσεις, θα παραδοθεί στους Έλληνες…
Αυτοί, που ζητούν ψήφο, διαγκωνιζόμενοι για την καλύτερη διαχείριση των μνημονίων τους, αυτά τα ξέρουν και μάλιστα πολύ καλά. Σήμερα σιωπούν, αύριο θα νίπτουν τας χείρας τους ως Πόντιοι Πιλάτοι!
Μια βολική εκδοχή για πολιτικούς φερέφωνα!

Αξίζει κανείς να διαβάσει το ρεπορτάζ και να δει τις φωτογραφίες από τη σημερινή πραγματικότητα στην Ισπανία, για να δει το αύριο της Ελλάδας!

Carmen Martinez Ayudo, 85-years old, cries during her eviction in Madrid, Spain, Friday, Nov. 21, 2014. Carmen Martinez Ayudo lost her foreclosed apartment to a moneylender after she could not afford to pay her debt and the high interest rates due to her financial situation after his son lost his job. Martinez Ayudo got evicted inspite of housing right activists clash with the dozens of riot police and at least one protestor was arrested. (AP Photo/Andres Kudacki)

Συγκλονιστικές φωτογραφίες εξώσεων, που δείχνουν την πραγματική κρίση στην Ισπανία Ο Andres Kudacki φωτογράφισε το δράμα που εκτυλίσσεται στις εξώσεις των Ισπανών από τα σπίτια τους.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ