Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη στους Νέους Πόρους Πιερίας και συνεχίζει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί ξανά στα χέρια του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου που το 2004 μετέφερε με το πλοίο του «Africa 1» 5,5 τόνους κοκαΐνης από την Κολομβία! Το εφετείο πριν λίγους μήνες τον αποφυλάκισε και ήρθε ο Άρειος Πάγος να του επιβάλει ξανά την συνέχιση των ισοβίων...
Συνελήφθη σήμερα το πρωί στους Νέους Πόρους Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ο 51χρονος πια Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, γνωστός και ως ο «Χοντρός» ή ο «Έλληνας Εσκομπάρ», που το 2004 μετέφερε με το πλοίο του «Africa 1» 5,5 τόνους κοκαΐνης από την Κολομβία!
Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση κοκαϊνης που έχει απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές Αρχές και έχει η εξιχνιάσει η Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την DEA, με τον Αγγελόπουλο μάλιστα επί σειρά ετών να φαίνεται σαν τον πιο … «τυχερό» πολίτη της χώρας, αφού τα εκατοντάδες και δεκάδες εκατομμύρια των κερδών του από τα ναρκωτικά τα ξέπλενε μέσω κερδισμένων λαγνών του ΟΠΑΠ σε βαθμό και συχνότητα που δεν μπορούσε διακαιολογηθεί με κανέναν τρόπο… και μέσω ποδοσφαιρικών ομάδων της Πιερίας και διαφόρων εταιρειών…
Με απόφαση του Άρειου Πάγου, διατάχθηκε η συνέχιση εκτέλεσης της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ, για τα αδικήματα της οργάνωσης, της χρηματοδότησης, της κατεύθυνσης και της εποπτείας μεταφοράς ναρκωτικών από κοινού, της μεταφοράς ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, της σύστασης συμμορίας και της κατοχής όπλου και πυρομαχικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ο εισαγγελέας άσκησε αναίρεση επί της απόφασης του πρόσφατου Εφετείου με αποτέλεσμα να δώσει την λύση ο Άρειος Πάγος που ευτυχώς έσωσε την ύστατη στιγμή από ένα σίγουρο φιάσκο τόσο την φήμη της ελληνικής Δικαιοσύνης όσο και την κυβέρνηση, αφού ένας από τους τρόπους που χρησιμοποίησε για να αποφυλακιστεί ο Έλληνας μεγαλέμπορος κοκαΐνης ήταν αυτός ο πρόσφατος Νόμος της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποσυμφόρησης των φυλακών!
Ο Αγγελόπουλος λοιπόν αποφυλακίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης. Από πέρυσι ο Αγγελόπουλος κατέθετε διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία απορρίπτονταν. Στα τέλη Ιουνίου 2015, ωστόσο, αποφυλακίστηκε.
Ο Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών, με το ελαφρυντικό …του προτέρου έντιμου βίου, για να φτάσει τώρα να αποφυλακιστεί εντελώς! Εκτός της καταδίκης του Αγγελόπουλου για τους 5,5 τόνους κοκαΐνης, είχαν σχηματιστεί και τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.
Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είχε συλληφθεί το 2004 στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ είχε προηγηθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, ρεσάλτο της DEA και των ισπανικών Αρχών στα ανοικτά του Γιβραλτάρ, στο πλοίο «Africa 1», το οποίο ήταν φορτωμένο με τους 5,5 τόνους κοκαΐνης!
http://news247.gr/