Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αδιαχώρητο για άδειες νερού πριν αρχίσουν τα πρόστιμα

Eκατοντάδες ιδιοκτήτες πηγαδιών και γεωτρήσεων που επιδιώκουν να πάρουν άδειες άντλησης, πριν της λήξη της προθεσμίας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και να
αποφύγουν τα σχετικά πρόστιμα περιμένουν στην ουρά στα γραφεία της διεύθυνσης Υδάτων Ηρακλείου.


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ενδιαφερόμενοι συνωστίζονται από τις 7 το πρωί, για να πάρουν σειρά, πριν ακόμα οι υπάλληλοι φθάσουν στα γραφεία τους! 
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα οι υπάλληλοι δουλεύουν μέχρι το απόγευμα, ενώ δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που πηγαίνουν δυο και τρεις φορές μέχρι να εξυπηρετηθούν.
Να σημειωθεί ότι πολλοί ιδιοκτήτες γεωτρήσεων και πηγαδιών ήταν σίγουροι, βάσει της ενημέρωσής τους από τους δήμους, ότι οι αιτήσεις που είχαν καταθέσει ακόμα και από το 2014, είχαν ήδη προωθηθεί στη διεύθυνση Υδάτων, πράγμα όμως που πιθανόν να μην έχει γίνει, όπως ενημερώθηκαν στο… παρά πέντε. Έτσι, πηγαίνουν απευθείας και στην υπηρεσία, η οποία δέχεται κανονικά τις αιτήσεις. 
Ως γνωστό, από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όσοι δεν έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση Υδάτων, θα καταβάλλουν πρόστιμο 50 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα καταβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ έως 2.000 ευρώ.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλονται στη Διεύθυνση Υδάτων και είναι τα ακόλουθα :
1. Χάρτης-απόσπασμα ψηφιακής απεικόνισης  όπου σημειώνεται η ακριβής θέση του σημείου υδροληψίας καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών χρήσης ύδατος για την αγροτική χρήση.
2. Αντίγραφο αίτησης ΕΜΣΥ που κατατέθηκε στο Δήμο.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η δυνατότητα υποβολής φακέλου για έκδοση άδειας χρήσης ύδατος έχει παραταθεί για τελευταία φορά – σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου- και χωρίς καμία επιβάρυνση, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015.

Βρείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο για την  Κατάρτιση φακέλου αδειοδότησης σημείου υδροληψίας για αγροτική χρήση.pdf