Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινές βραδιές ταγκό στον Παλιό Παντελεήμονα - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΔΩΝ

 ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΔΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φθινοπωρινές βραδιές ταγκό στον Παλιό Παντελεήμονα


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9 ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/9/2015 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Μετά το επιτυχημένο φεστιβάλ τανγκό που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στον Παλιό Παντελεήμονα, οι Γερμανοί διοργανωτές προετοιμάζουν νέες βραδιές ταγκό τις επόμενες ημέρες στις πλαγιές του Ολύμπου.
Πρόκειται για τριήμερες εκδηλώσεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, στον Παλιό Παντελεήμονα Δήμου Δίου-Ολύμπου Ν.Πιερίας. Οι εκδηλώσεις αυτές αρχίζουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνονται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν εκμάθηση χορού τανγκό αλλά και διασκέδαση με μουσική, τραγούδια και χορούς, με παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.


Οι τρεις φθινοπωρινές βραδιές αναμένεται να είναι σίγουρα ξεχωριστές αφού η διασκέδαση αλλά και η ιδιαίτερη εμπειρία ταγκό λαμβάνουν χώρα σε υψόμετρο 600 μέτρων, κάτω από το βλέμμα των αρχαίων θεών, σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπως είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και δίπλα από ένα μαγευτικό χωριό όπως είναι ο Παλιός Παντελεήμονας.
Όπως είναι πλέον γνωστό, η ιδέα τόσο για διοργάνωση φεστιβάλ ταγκό όσο και για τις βραδιές τανγκό ξεκίνησε από ομάδα Γερμανίδων και Γερμανών που λατρεύουν την Ελλάδα και που συχνά έρχονται στον Όλυμπο για να χαρούν τις ομορφιές του μυθικού βουνού αλλά και να απολαύσουν από τα μπαλκόνια του Παλιού Παντελεήμονα τη μεγαλειώδη θέα του Θερμαϊκού καθώς και τη θέα του ανοιχτού πελάγους, του Αιγαίου. Ψυχή αυτής της ομάδας των Γερμανίδων και των Γερμανών είναι η Ρεγγίνα Χούλιαρ από το Βερολίνο, η οποία πάντοτε μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη γη των θεών και των μουσών, για τη γη του μυθικού Ορφέα.
Μ’ αυτές τις πρωτότυπες αλλά και πρωτόγνωρες βραδιές τανγκό οι οργανωτές φιλοδοξούν να προσφέρουν και μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στη γη του Ολύμπου η οποία συνεχίζει να βιώνει την οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα, φιλοδοξούν να τείνουν χέρι ειλικρινούς φιλίας, αγάπης και αλληλεγγύης μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων.
Οι τριήμερες βραδιές Tango με εκμάθηση χορού ξεκινούν από τις 7.30 το απόγευμα και στις 9.00 το βράδυ ακολουθεί χορός Milonga (διασκέδαση). ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10 ευρώ η βραδιά.

Πληροφορίες

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ρεγγίνα Χούλιαρ στο τηλέφωνο 6972 46 09 29 από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ καθώς και με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο τηλέφωνο 23520 22 700. Ιστοσελίδα: www.tangourlaud-griechenland.jimdo.com E-mailkontakt@jadevital-berlin.de