Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου

Με την ευκαιρία του νέου κύκλου της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, εύχομαι από καρδιάς στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους δασκάλους και στους
καθηγητές, καθώς και στους γονείς, καλή χρονιά, με υγεία και πάντα επιτυχίες.

Το νέο σχολικό έτος αποτελεί την αφετηρία μιας εποικοδομητικής περιόδου για τη νεολαία του τόπου μας. Ένα ταξίδι ορόσημο στη γνώση, που όλοι ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει νέους πνευματικούς δρόμους στη σχολική κοινότητα συμβάλλοντας στην προαγωγή της παιδείας και του πολιτισμού.

Στον Δήμο Κατερίνης, παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα επενδύουμε σταθερά στην Παιδεία και εργαζόμαστε συντονισμένα, προκειμένου να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Απτή απόδειξη η ολοκλήρωση με γοργούς ρυθμούς και η λειτουργία από φέτος, τόσο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες, όσο και των τριών Βιοκλιματικών Σχολείων, η οποία  δίνει οριστική λύση σε πάγια στεγαστικά προβλήματα.


Με αίσθημα ευθύνης και συστράτευση δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Κατερίνης, ώστε να μείνουν τα παιδιά μας ανέγγιχτα από την κρίση. Τους το χρωστάμε. Και οφείλουμε να το κάνουμε. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.