Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

- Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά με αφετηρία το 28% της προηγούμενης εκλογικής αναμέρτησης, με μια νέα ηγεσία, ενωμένη αλλά και διδαγμένη από λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες του
παρελθόντος.

- Απέναντί μας έχουμε το απερχόμενο κυβερνόν κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι ακρωτηριασμένο. Καθημερινά αποχωρούν δεκάδες στελέχη του. Και δεν είναι μόνο πρωτοκλασάτα και επιφανή στελέχη του. Καθημερινά αποχωρούν εκατοντάδες στελέχη του σε όλη τη χώρα, ακόμη και ο λογογράφος του κ. Τσίπρα, καθώς έχουν διαψευσθεί οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.


- Είναι αυτοί που έφεραν το πιο οδυνηρό μνημόνιο με τα πιο επαχθή μέτρα, το “μνημόνιο της αριστ


 
εράς” το οποίο έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, του συνοδοιπόρου του.

- Οι πολίτες είναι πολύ πιο υποψιασμένοι. Τώρα πια ξέρουν και μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και να κάνουν πιο ορθές επιλογές στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας.

- Κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ που τόσο μας στοίχισε προεκλογικά. Υπόσχονταν ότι θα αποκαταστήσουν μισθούς και συντάξεις, υπόσχονταν 13η σύνταξη και αντί για 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι βλέπουν μειωμένες τις συντάξεις τους μετά την επιβολή επιπλέον εισφορών υγείας.
Υπόσχονταν της Παναγιάς τα μάτια! Και αντί γι’ αυτό είδαμε περικοπές, φορολογία, μειώσεις εισοδημάτων. 


- Ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο τα μέτρα του 3ου μνημονίου συνιστούν έναν πραγματικό Αρμαγεδώνα. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει. 26% φορολόγηση καθαρού αγροτικού εισοδήματος, για πρώτη φορά φορολόγηση των επιδοτήσεων από την ΕΕ. Από το 1980 που η χώρα μπήκε στην ΕΕ ποτέ δεν είχαν φορολογηθεί οι επιδοτήσεις των αγροτών. Και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή αυτοτσαλακώθηκε διότι λίγους μήνες πριν είχε ψηφίσει νόμο με τον οποίο θα φορολογούνταν οι επιδοτήσεις άνω των 12 χιλιάδων ευρώ και με το μνημόνιο φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. 

- Εκτινάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών καθώς τριπλασιάζονται οι εισφορές που καλούνται να πληρώσουν στον ΟΓΑ ενώ την ίδια στιγμή καταργούνται μία σειρά φοροαπαλλαγών όπως η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Την ίδια ώρα αυξάνεται ο ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, ζωοτροφές κ.α).


- Κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι ότι θα καταργήσουν τη φορολόγηση του 13% που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιβάλλει στα αγροτικά εισοδήματα και τελικά υπερδιπλασιάζουν τους φόρους των αγροτών, υπερδιπλασιάζουν την προκαταβολή φόρου για τα επόμενα χρόνια, εκτινάσσουν τις ασφαλιστικές εισφορές.
Είναι ασήκωτο βουνό τα μέτρα για τους αγρότες.

- Ό, τι αποτρέψαμε με σθένος εμείς το προηγούμενο διάστημα επανήλθε στη χειρότερη μορφή του.

-  Έλεγαν ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και το μνημόνιο “έσκισε” τον ΣΥΡΙΖΑ στα δύο. Έλεγαν ότι θα “χορέψουν” τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες και την παγκόσμια οικονομία πεντοζάλι και τελικά “χορέψαν στο ταψί” τον ελληνικό λαό με τα μνημόνια και τα κάπιταλ κοντρόλ.


- Θέλω να καλέσω και από την Πιερία τους πολίτες, σ΄αυτή την εκλογική αναμέτρηση, να ψηφίσουν με λογική και σύνεση. Όποτε ψηφίσαμε παρασυρόμενοι από συναισθήματα θυμού ή αγανάκτησης ή οργής, πολλές φορές δικαιολογημένα, φέραμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν οι πολίτες είχαν ακούσει τον Κώστα Καραμανλή το 2009 η Ελλάδα δεν θα είχε μπει στην περιπέτεια των μνημονίων. Αν οι πολίτες είχαν ακούσει τη Νέα Δημοκρατία το 2015 η Ελλάδα θα εβγαίνε από τα μνημόνια και σήμερα μπαίνει σε ακόμη μεγαλύτερη στενωπό, με το 3ο μνημόνιο, για άλλα τρία χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά με σύνεση και λογική θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία που εγγυάται τη σταθερότητα στη χώρα.

-Η Νέα  Δημοκρατία στην περίοδο της διακυβέρνησής της απέδειξε ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει τη χώρα, είναι σε θέση να διαπραγματευθεί με τους εταίρους και να διορθωσει κραυγαλέες αδικίες. Θυμίζω ότι είμαστε εμείς που αρχίσαμε να μειώνουμε φόρους και όσο οι δείκτες της οικονομίας  βελτιώνονταν τα πράγματα θα ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Μειώσαμε κατά 30% την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και επανήλθε δριμύτερη με την κυβέρνηση της αριστεράς ενώ εμείς είμαστε αυτοί που είχαμε μειώσει το φόρο στην εστίαση.

- Με το τρίτο μνημόνιο ψηφίζαμε την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Δεν ψηφίζαμε υπέρ των μέτρων της κακιάς συμφωνίας που έφερε ο κ. Τσίπρας. Ο μόνος δρόμος για να βελτιωθούν τα πράγματα και να μειώσουμε τα δυσβάσταχτα μέτρα που μας έφεραν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος και να πάρει μπρος η οικονομία. είναι να έχει μία κυβέρνηση που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι ξέρει να ανοίγει επιχειρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ως κυβέρνηση ότι ξέρει να κλείνει επιχειρήσεις. Σας θυμίζω ότι μεγάλες επενδύσεις έγιναν επί κυβέρνησης ΝΔ που πολεμήθηκαν, όπως η επένδυση της  COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Και εν μέσω προεκλογικής περιόδου κλείνουν την επένδυση στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Να μην τρέφουμε αυταπάτες: όσο δεν υπάρχουν επενδύσεις στην Ελλάδα θα έχουμε μία μίζερη κουβέντα για τη διαχείριση της φτώχειας μας. Αν αρχίσουν επενδύσεις τότε θα αρχίσει να παράγεται πλούτος και θέσεις εργασίες και έτσι θα αρχίσει να αναστρέφεται η αρνητική πορεία της χώρας.


- Την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετρήσιμος δείκτης υπάρχει έχει επιδεινωθεί. Η χώρα από εκεί που παρήγαγε πλεονάσματα ξαναγύρισε σε ύφεση. Η ανεργία από εκεί που μειωνόταν έστω με μικρό ρυθμό, επανήλθε δριμύτερη και 70 χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν φύγει στη Βουλγαρία το τελευταίο 7μηνο.


- Όλες οι μεγάλες αμαρτίες που πληρώνει ο τόπος σήμερα έχουν τις ρίζες τους, στο ΠΑΣΟΚ και στην Αριστερά. Αν κάτι μπορώ να πω ότι βαρύνει και τη δική μου παράταξη είναι ότι κάποια στιγμή πήγαμε να μοιάσουμε στο ΠΑΣΟΚ και παρασυρθήκαμε από τις σειρήνες του λαϊκισμού.

- Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή που η κρίση χτύπησε την παγκόσμια οικονομία, με επιστολή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, είχε ζητήσει να καθήσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα τραπέζι για να δούμε από κοινού πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση που χτύπαγε και την πόρτα της χώρας μας. Άρνηση και από τον κ. Παπανδρέου, καθολική άρνηση και από την Αριστερά μπλοκάροντας την εκλογή ΠτΔ που οδήγησε σε εκλογές.



- Ας ελπίσουμε ότι βγαίνουν και αυτοί σοφότεροι από την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας και θα συμβάλουν, αν δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, στη συνεννόηση. Η ΝΔ τείνει χείρα συνεργασίας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δέχονται κάποιες βασικές παραμέτρους: ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, ότι οφείλουμε να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ότι πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, όπου το κράτος έχει ένα ρυθμιστικό ρόλο, με ευνομία, τάξη και ασφάλεια ώστε να μην είναι η χώρα ξέφραγο αμπέλι και μακρυά από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, όπως αυτές της κ. Χριστοδουλοπούλου.