Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Σταύρος Θεοδωράκης : «Να μπει με το Ποτάμι η κοινωνία στην εξουσία»

 «Δεν θα γίνουμε υπηρέτες του παλιού συστήματος και σας το λέω με κάθε κόστος. Δεν αφήσαμε τις δουλειές μας για να μπούμε στην πολιτική να γίνουμε υπηρέτες είτε του κ. Τσίπρα, είτε του κ.
Μεϊμαράκη, είτε της κυρίας Φώφης. Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα της κοινωνίας. Και αυτό που εμείς λέμε στην κοινωνία είναι: Να μπει με το Ποτάμι η κοινωνία στην εξουσία» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης σε πολίτες της Χαλκίδας κατά τη διάρκεια ανοικτής εκδήλωσης στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του Ποταμιού.

Αναφερόμενος στις εκλογές της επόμενης Κυριακής ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε «Το μήνυμα του Κινήματός μας είναι ένα: τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τους πληρώσαμε ακριβά. Η κοινωνία έχασε αλλά τα κόμματά τους κέρδισαν και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γίνει ο τελικός απολογισμός. Τους πληρώσαμε ακριβά, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να επιλέξουμε νέες δυνάμεις. Το Ποτάμι έχει αποδείξει αυτούς τους τελευταίους 7 μήνες που είναι στη Βουλή ότι είναι μια χρήσιμη και υπεύθυνη δύναμη για τη χώρα, που μπορεί να φέρει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει μπροστά. Γι’ αυτό και επιμένουμε χωρίς μεγάλες υποσχέσεις να λέμε στην ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να τα καταφέρει εάν τολμήσει να διαγράψει το παλιό και να δώσει στο Ποτάμι τη δυνατότητα να είναι ένας δυνατός «παίκτης» στο πολιτικό παιχνίδι της επόμενης μέρας. Είμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη, όπως είμαστε και πολύ κοντά στην καταστροφή».


Για την επόμενη μέρα των εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε «Εμείς θα στηρίξουμε μια λύση για τη χώρα στις 21 του μήνα. Το εάν θα συμμετέχουμε βέβαια στην κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί από πολλά άλλα πράγματα και κυρίως εάν αυτοί που θα σχηματίσουν κυβέρνηση έχουν τις ίδιες προτεραιότητες με αυτές που έχουμε εμείς. Ούτως ή άλλως, το να στηρίξουμε μια κυβέρνηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση. Είναι όμως υποχρέωσή μας να μην πάει ξανά η χώρα σε εκλογές. Εμείς το λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να ξαναπάει σε εκλογές. Θα στηρίξουμε αν είναι ανάγκη μια κυβέρνηση με μεγάλες αδυναμίες γιατί θα το προτιμήσουμε αυτό από το να πάμε ξανά σε εκλογές, οι οποίες θα είναι ο αργός θάνατος της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας».
Παράλληλα, σχολιάζοντας τον προεκλογικό αγώνα όλων των κομμάτων και το πώς αυτός διενεργείται, ο επικεφαλής του κινήματος τόνισε «Το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ως συνήθως, έναν αγώνα δημιουργικής ασάφειας. Δεν λένε τίποτα για κανέναν γιατί δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν κανέναν. Υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, επαναλαμβάνοντας τα μοτίβα των παλαιών προεκλογικών αγώνων, όταν πρακτικά υποσχόμαστε τα πάντα με τη σιγουριά ότι οι ψηφοφόροι θα έχουν ξεχάσει την επόμενη μέρα τις υποσχέσεις μας. Και συνάμα όλοι ενώνονται εναντίον του Ποταμιού. Γιατί τους χαλάμε την πιάτσα. Βγήκαμε και είπαμε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η κομματοκρατία. Είναι ότι οι «σωλήνες» των κομμάτων που βγάζουν στελέχη, τα βάζουν στο Δημόσιο, τα βάζουν στις υπηρεσίες και που διορίζουν στελέχη τους στους οργανισμούς. Όταν λοιπόν εμείς είπαμε ότι αυτό πρέπει να αποτρέψουμε, αυτό πρέπει να τελειώσει, αυτομάτως ο καθένας είδε τον εαυτό του σε αυτό που καταγγέλλει το Ποτάμι. Δηλαδή το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει «ωχ θα μείνουμε άνεργοι; Δεν θα έχουμε τη δυνατότητα αύριο να γίνουμε αυτό που θέλουμε; Βουλευτές και υπουργοί;». Αντίστοιχη είναι η σκέψη των στελεχών και της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων παλιών κομμάτων. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι μας ξαναέτυχε ένας Πρωθυπουργός που δεν έχει δουλέψει ποτέ του. Αυτό πραγματικά το λέω με θλίψη. Δεν μπορεί η χώρα να συνεχίζει να κυβερνιέται από ανθρώπους που δεν πρόλαβαν να κάνουν ένα μεροκάματο. Οι άνθρωποι που εμείς προτείνουμε να κυβερνήσουν τη χώρα, είναι  οι άνθρωποι που τα έχουν καταφέρει στην προσωπική τους ζωή, έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο δικό τους κόσμο, στο δικό τους κλάδο. Αυτοί οι άνθρωποι που το Ποτάμι λέει ότι πρέπει να κληθούν να παίξουν ένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα».


Συζητώντας δε με κατοίκους της Χαλκίδας, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε «Αυτό που προσπαθούμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα είναι ότι ήρθε η στιγμή να πουν ότι το Ποτάμι, μια καινούρια δύναμη με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας. Είδατε ότι η καμπάνια μας αναφέρεται στα πρόσωπα. Και αυτό γιατί εμείς έχουμε και τα πρόσωπα έχουμε και τις λύσεις».