Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ(υποψήφιος βουλευτής ΑΝΕΛ Πιερίας) :ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ για καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη

Δυναμικό παρόν σε κάθε γωνία της Πιερίας με επισκέψεις, περιοδείες, συναντήσεις, επαφές,ολοκλήρωσε τον προεκλογικό αγώνα του ο φαρμακοποιός, υποψήφιος βουλευτής ΑΝΕΛ,Πιερίας, ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ.
Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο δεν ήταν τυπική ή συμβολική. Έδωσε και θα δίνει τον αγώνα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, με πίστη στην ιδέα των ΑΝΕΛ. Ως υπεύθυνος θεμάτων υγείας της Σ.Ε., γνώστης των θεμάτων υγείας και φαρμάκου, υποστηρίζει
την ανάγκη για ριζοσπαστικές τομές στο χώρο της υγείας. 


·         Κεντρικό ρόλο στο Σύστημα Υγείας πρέπει να έχει η προληπτική ιατρική.
·         Απαιτείται  η καθιέρωση ενός αδιάβλητου μηχανισμού ελέγχου και πιστοποίησης των ομοιοδραστικών φαρμάκων που θα επιτραπούν στην ελληνική αγορά.
·         Η προμήθεια όλων των υγειονομικών υλικών πρέπει να πραγματοποιείται σε κεντρικό επίπεδο με απολύτως συγκεκριμένη νομοθεσία. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των εμπλεκόμενων προσώπων και θα προσδώσει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης σε κεντρικό επίπεδο με τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα τη σημαντικότατη μείωση των τιμών.
·         Πρέπει να ενισχυθεί ο  Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος υπολειτουργεί προκλητικά για τα standards μιας ευρωπαϊκής χώρας.
·         Απαιτείται επειγόντως επαναξιολόγηση των αναγκών της χώρας σε ιατρικό δυναμικό ανά ειδικότητα, ώστε να εναρμονισθεί ανάλογα, τόσο ο αριθμός των εισακτέων στις Ιατρικές Σχολές, όσο και ο αριθμός των ασκουμένων ανά ειδικότητα.
·         Πλήρης αναδιοργάνωση και αποτίναξη της κομματικής δημοσιοϋπαλληλίας και της συνδεδεμένης με αυτή θεσμικής δωροληψίας ('φακελάκι΄). Ειδικότερα:
1. Ιεραρχική εξέλιξη των ιατρών με βάση την απόδοση και την αριστεία, και όχι την κομματική ένταξη ή τη χρονολογία γέννησης.
 2. Συγχώνευση τμημάτων όταν υπηρετούν παρεμφερή ή συναφή σκοπό.
 3. Σύναψη συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρείες για νοσηλεία δικών τους ασφαλισμένων, με τιμολόγια ανταγωνιστικά των ιδιωτικών Νοσοκομείων. Έτσι, το Δημόσιο Νοσοκομείο θα έχει σημαντικά έσοδα τα οποία θα μπορεί να διαθέσει χωρίς γραφειοκρατικές δυσχέρειες για την περαιτέρω ανάπτυξή του.
 4. Σύσταση Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων που θα διερευνά καταγγελίες (ασθενών, εργαζομένων, κλπ), θα εισηγείται διοικητικές κυρώσεις και θα παρακολουθεί την τήρηση των νόμων και της ιατρικής δεοντολογίας εντός του Νοσοκομείου.

·         Ο οικογενειακός ιατρός αναλαμβάνει το πρωταρχικό βάρος της πρόληψης και εφαρμόζει διάφορα προγράμματα αγωγής υγείας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, πρόληψης ατυχημάτων, σωστής διατροφής καθώς και άλλες υπευθυνότητες.
·         Αναβάθμιση της  πρωτοβάθμιας  περίθαλψη.
·         Ενεργοποίηση των  πρωτοκόλλων  θεραπείας στη δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη. Έτσι θα αυξηθούν και  τα έσοδα των νοσοκομείων.
·         Μηδενική φαρμακευτική δαπάνη για άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 70 ετών, καθώς και για άτομα που είναι ανίκανα προς εργασία ή είναι καρκινοπαθείς.

Με αυτές τις τομές και άλλες που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμά μας, μπορεί το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, να αναβαθμιστεί και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες για την υγεία του πολίτη, να αξιοποιηθεί η άριστα εξοπλισμένη ΜΕΘ (μονάδα εντατικής θεραπείας) που έχει ανακοινωθεί αλλά ποτέ δε λειτούργησε, ο λαός της Πιερίας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο Νοσοκομείο μας  και όχι να υπολειτουργεί και να παρουσιάζει φαινόμενα, να κινδυνεύουν να κλείσουν κλινικές.