Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

  "Δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία, μας ενδιαφέρει μια εθνική πανστρατιά"

"Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πολύ καθαρό: Αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία".

Την Πιερία επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2015 ο π. Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος. Ο κ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της αγοράς και των παραγωγικών τάξεων στο Επιμελητήριο Πιερίας ενώ λίγο νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ.
"Θέλω να υπενθυμίσω στην κοινή γνώμη ότι όλες οι κυβερνήσεις-και τους ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας- που διακυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο 4 με 5 χρόνια η καθεμιά, επιβάρυναν το ελληνικό χρέος κατά 8 δις. Η τελευταια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε 7 μόλις μήνες επιβάρυνε το ελληνικό χρέος κατά 90δις. Αυτή είναι η σύγκριση του παλιού με το νέο" δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης πρόσθετωντας ότι "τελικώς αυτοί που επικαλούνται τη λαϊκή πολιτική είναι αυτοί που την υπονομεύουν". 

"100 χιλιάδες νέους ανέργους μετρά η Ελλάδα μόνο τους τελευταίους 7 μήνες. Αυτή η περιπέτεια των 7 μηνών ήταν αποκαλυπτική. Τώρα δε συγκρίνεται η θεωρία του Τσίπρα και η πράξη της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα συγκρίνεται η πράξη του Τσίπρα με την πράξη της Νέας Δημοκρατίας" επεσήμανε ο κ. Στυλιανίδης και συνέχισε λέγοντας ότι "ενώ είχαμε διασφαλίσει ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας τα βρήκαμε πάλι μπροστά μας".

"Έχουμε μπροστά μας ανηφοριά και σε αυτή την ανηφοριά βάζουμε προτεραιότητες. Η Νέα Δημοκρατία ξαναβρίσκει μία φυσιογνωμία που εξαιτίας της κρίσης αναγκάστηκε, λάθος σε πολλές περιπτώσεις, να την απαρνηθεί ή να την παρακάμψει. Ξαναβρίσκει τη λαϊκή φυσιογνωμία της.   Η ΝΔ επιστρέφει στον αξιακό κώδικα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το μόνο πράγμα για το οποίο δεσμεύεται είναι ότι το επόμενο διάστημα θα αγωνιστεί βάζοντας προτεραιότητες που αφορούν τους πολλούς. Η δίκαιη φορολόγηση των αγροτών και η προστασία της Παιδείας είναι στις προτεραιότητές μας" επεσήμανε ο πρώην Υπουργός.

"Το ξέρουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύχρωμη. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία υπό τις παρούσες συνθήκες. Εμείς λέμε η Νέα Δημοκρατία να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι ανοικτή σε συνεργασίες με τις δυνάμεις εκείνες που προτάσσουν την ευρωπαϊκή τροχιά της χώρας και την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ομαλότητα. Με τις δυνάμεις αυτές που είναι αποφασισμένες να πάρουν το κόστος και να υλοποιήσουν πολιτικές εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο πράγμα που εγγυάται είναι αστάθεια και καταστροφή γεφυρών συνεργασίας" ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης.

Μεταβατικός πρωθυπουργός θα αποδειχθεί ο κ. Τσίπρας
"Δεν είναι μεταβατικός πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταβατικός πρωθυπουργός θα αποδειχθεί ότι είναι ο κ. Τσίπρας όταν την Κυριακή θα χάσει τις εκλογές. Και βέβαια μία επιτυχία διαμορφώνει διαφορετικές συνθήκες" σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης απαντώντας σε ερώτημα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε χαρακτηριστικά:  "Από οπαδός των αγανακτισμένων, από αρνητής του ευρώ και υπερασπιστής της λογικής των δραχμιστών, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ευρωπαϊκούς κανόνες διαπραγμάτευσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει άλλη πηγή χρηματοδότησης για την οικονομία, πέρα από την Ευρώπη  προσήλθε στη λογική, την ευθύνη και τον ρεαλισμό. Τον καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά".
"Είμαστε χορτάτοι από καρέκλες και εξουσία, δεν μας ενδιαφέρουν αυτά" δήλωσε σε άλλο σημείο ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία είναι να δημιουργηθεί μία εθνική πανστρατιά για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
Μας δικαιώνει με την υπογραφή του ο κ. Τσίπρας
“Με τη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας αναγνώριζε ότι έγινε μία τεράστια προσπάθεια από την προηγούμενη κυβέρνηση που έφερε αποτελέσματα, παρέπεμπε στην απόφαση που είχε παρθεί το 2012 μεταξύ των ευρωπαίων δανειστών, του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και ότι όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα ξεκινήσει η επαναδιαπράγματευση για την αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους. Αυτό συμφώνησε ο κ. Τσίπρας. Διά της συμφωνίας αυτής δικαίωσε την αποτελεσματικότητα της διαπραγματευτικής προσπάθειας της προηγούμενης περιόδου και αναγνώρισε ότι το διπλωματικό επίτευγμα της απομείωσης του χρέους είχε επιτευχθεί το 2012 από τη δική μας κυβέρνηση” αποκάλυψε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος μάλιστα στο έγγραφο της συμφωνίας που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα και πιστοποιεί τα παραπάνω και το οποίο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ντιμπέιτ, αλλά λόγω του προκαθορισμένου τρόπου μετάδοσης δεν προβλήθηκε στους δέκτες.
“Την συμφωνία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της απομείωση του χρέους, την είχαμε πετύχει εμείς και την υιοθέτησε μετά απ όλη αυτή την περιπέτεια ο κ. Τσίπρας. Με την υπογραφή του αναγνωρίζει τη διπλωματική επιτυχία και την πραγματική αποτελεσματικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης” δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Για την ανανέωση των ψηφοδελτίων
Αναφερόμενος στην ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι εξελίξεις έτρεξαν πολύ γρηγορότερα από τον πολιτικό χρόνο. Ωστόσο όπως είπε “η Νέα Δημοκρατία έχει εξαιρετικό μείγμα έμπειρων αλλά και φρέσκων δυνάμεων. Από κάτω προς τα πάνω άρχισε να βάζει νέους ανθρώπους κυρίως από την ΟΝΝΕΔ, από την αγορά και την επιστήμη που έχουν διακριθεί στα πρώτα τους βήματα στην πολιτική και νομίζω ότι αν οι εκλογές γίνονταν κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα ήταν και πιο εκτεταμένη αυτή η ποιοτική μεταβολή και της εικόνας και της ουσίας μας”.

Είπε χαρακτηριστικά: "Μας βλέπετε όλους εδώ. Φαινόμαστε παλιότεροι από τον κ. Φλαμπουράρη, από τον κ. Βίτσα, την κα Τασία Χριστοδουλοπούλου ή τον κ. Κουρουμπλή και από ολους αυτούς τους παλιούς πρωταγωνιστές που από το 1974 και έπειτα κάθε προοδευτικό βήμα που προσπαθούν να κάνουν οι συντηρητικές κυβερνήσεις το πολεμούν ευθέως βάζοντας τα συνδικάτα να κλείνουν εργοστάσια και λιμάνια ή αντιδρούν στις στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις που θα δώσουν δουλειά στον κόσμο;”