Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΟΣΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΟΣΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK
Αγαπητέ Κιοσσέ Κωνσταντίνε  ,
επανέρχομαι για δεύτερη και τελευταία φορά στο ζήτημα που έχεις θέσει αναφέροντάς σου τα εξής:

1.      Η διαδικασία που ακολουθεί ο δήμος με τις προσφορές σε περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης δεν είναι επιλογή  δεσμευτική από το θεσμικό  πλαίσιο αλλά αποτέλεσμα της πρόθεσής του να λειτουργεί  με διαφάνεια κι όταν ο νόμος δεν το απαιτεί.
2.      Κάθε προσφορά δεν αξιολογείται μόνο ως προς το οικονομικό της σκέλος αλλά λαμβάνονται υπόψη και παράμετροι  όπως τα τεχνικά χαρακτηριστικά ,η εμπειρία, η επαγγελματική συνέπεια και ηθική.
3.      Οι προσφορές που καταθέτεις και το κέρδος σου αποτελούν ιδιωτική σου υπόθεση , αν ζημιώνεις στις συνεργασίες σου με το δήμο καλό είναι να μην συμμετέχεις στις διαδικασίες αυτές.
4.      Κανείς δεν μπορεί να είναι αποκλειστικός προμηθευτής ή πάροχος υπηρεσιών  του δήμου, ούτε για λόγους εντοπιότητας.
5.      Συνηθίζεται εξάλλου τα καλλιτεχνικά σχήματα να ζητούν ως συνεργάτες τους στην ηχητική κάλυψη ,επαγγελματίες που γνωρίζουν και έχουν ξανασυνεργαστεί , όπως στην περίπτωση αυτή συνέβη με την πρόταση του Σταρόβα και του Πυροβολάκη για συνεργασία στον ήχο με τον Μιχάλη Καμανατζή.
6.      Το συνολικό ποσό που σου ανατέθηκε σε μια χρονιά (11.300€) είναι το ετήσιο εισόδημα ενός μισθωτού ανειδίκευτου εργάτη.
7.      Η προσφορά σου στην προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού Α4 άλλαξε μετά την συμφωνημένη ώρα ανοίγματος των προσφορών . Θα μπορούσες να εξαιρεθείς της διαδικασίας μόνο για το λόγο της απουσίας προσφερόμενης τιμής. Παρ’ όλα αυτά κλήθηκες να τη συμπληρώσεις  όπως την είχες τηλεφωνικά δηλώσει. Τη συμπλήρωσες βέβαια με την τιμή που θα σου έδινε τη δουλειά ,αφού είχες ήδη δει τις αντιπροσφορές. Αυτό δεν μπορούσε βέβαια να γίνει από μένα αποδεκτό ,γιατί καταργούσε στην πράξη την ίση μεταχείριση των προμηθευτών.
8.      Λαϊκισμός είναι η σκόπιμη παραπληροφόρηση με σκοπό το ιδιωτικό όφελος και όχι η ακριβής παράθεση στοιχείων που επιδιώκουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τις πραγματικές παραμέτρους μιας διαφωνίας. Επίσης λαϊκισμός είναι να τοποθετείς διαλόγους στο στόμα του δημάρχου και το δικό μου που δεν έγιναν ποτέ π.χ. η λεζάντα «στο δικό μου μαγαζί». Διακρίνω βέβαια ένα ταλέντο στo story maker που ίσως πρέπει να αξιοποιήσεις.
9.      Όλες οι στιχομυθίες που περιγράφεις και με αφορούν  είναι παντελώς ψευδείς με εξαίρεση την απάντησή μου «ό, τι γίνει θα γίνει» την οποία και αναγνωρίζω ως αληθή. Όντως ένιωσα έκπληκτος με το θράσος σου να με ρωτήσεις μετά την τελευταία μας έντονη διαφωνία ενώπιον των δημοτικών υπαλλήλων. Πολλοί χάριν του συμφέροντός τους γίνονται αναξιοπρεπείς και γλύφουν εκεί όπου έφτυσαν.
10.  Όπως προείπα δεν θα επανέλθω. Έχω τεράστιο φόρτο εργασίας ,στο σχολείο ,στο δήμο και στην οικογένεια  ,ώστε η «επικοινωνία» στο facebook είναι για μένα πολυτέλεια. Στη ζωή μου επέλεξα από πολύ νωρίς να «πράττω» κι όχι να λέω ή να δείχνω. Το ξέρουν αυτό οι χωριανοί μου .Παρά τις «σκιές» που προσπάθησαν να μου προσάψουν πολλοί κατά καιρούς, αν και δεν είμαι αλάθητος, διεκδικώ να μου αναγνωρίζεται το τεκμήριο της εντιμότητας τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων.
11.  Αντέχω επίσης τη δημόσια κριτική. Εξάλλου όπως έλεγε ο Αριστοτέλης:
«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος ν’ αποφύγεις την κριτική…
Να μην κάνεις τίποτα, να μη λες τίποτα, να είσαι τίποτα…»

              ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
              Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου
             Υπεύθυνος Εμποροπανήγυρης Αιγινίου



Υ.Γ. Ενδεικτικά παραθέτω τις απαιτήσεις του σχήματος του κ. Πυροβολάκη: