Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 224 επιβαίνοντες. Reuters: "Ακούγονται φωνές από τα συντρίμμια"

Το αεροσκάφος των αερογραμμών Kolavia/Metrojet πετούσε από το Sharm El-Sheikh προς την Αγία Πετρούπολη, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος συνετρίβη στη χερσόνησο Σινά
Αεροπλάνο των ρωσικών αερογραμμών με τουλάχιστον 217 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί του Σαββάτου. Αιγυπτιακές αρχές και ΜΜΕ αναφέρουν πως έχει καταπέσει στη χερσόνησο Σινά. Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 7K9268 πετούσε από την αιγυπτιακή πόλη Sharm El-Sheikh με προορισμό την Αγία Πετρούπολή και εξαφανίστηκε από το ραντάρ, όπως μεταδίδει ρωσικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.
Αιγυπτιακές πηγές μεταδίδουν πως έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του, αποστέλλοντας ομάδα διάσωσης και 45 ασθενοφόρα στο σημείο προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες της πτώσης και τυχόν επιζώντες. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ επιβεβαίωσε νωρίτερα πως το αεροσκάφος συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά. Το Reuters, παράλληλα, μεταδίδει πως οι άνδρες της ομάδας αντίκρισαν την ολοκληρωτική καταστροφή, αφού η άτρακτος είναι κατεστραμμένη ολοσχερώς και οι πιθανότητες να υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί μοιάζουν μηδαμινές. Αργότερα, το πρακτορείο μετέδωσε πληροφορίες που ήθελαν διασώστες να ακούν φωνές από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, γεγονός που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για ύπαρξη επιζώντων.
 
Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους φαίνεται πως επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου λίγο μετά την απογείωση, αναφέροντας κάποια τεχνική βλάβη και ζητώντας άδεια να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στο Κάιρο. Λίγα λεπτά αργότερα το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ. Οι επιβαίνοντες είναι όλοι τους Ρώσοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη χερσόνησο του Σινά, διατάζοντας παράλληλα την αποστολή ομάδων Ρώσων διασωστών στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στα υπουργεία Υγείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών να παράσχουν άμεση βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ