Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

3η Ημερίδα Τομέα Διαιτολογίας & Διατροφής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας!

Σύγχρονος Τρόπος Ζωής: Από τον υποσιτισμό στην παχυσαρκία
3η Ημερίδα Τομέα Διαιτολογίας & Διατροφής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας!


Από το 1980 ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει επισήμως τη 16η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Ο βασικός στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα όπως ο περιορισμός της πείνας και η εντατικοποίηση της γεωργικής παραγωγής τροφίμων από τις αναπτυγμένες χώρες, με παράλληλη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και μετάδοσης της τεχνογνωσίας στους στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ο Τομέας Διαιτολογίας & Διατροφής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας διοργανώνει την 3η Ημερίδα του με θέμα: «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής: Από τον υποσιτισμό στην παχυσαρκία». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 09.00 - 14.00, στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικής Αμύνης 1 στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της κακής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό. Θέματα που θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν είναι ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία, καθώς καιοι λαθεμένες μη ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές του χώρου της διατροφής, του επισιτισμού και της υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τα πρόσφατα διατροφικά δεδομένα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (Κ.Ε.Α.Δ.Δ.) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus FM και η ιστοσελίδα localfinder.gr. Χορηγοί είναι οι εταιρείες Origami Convenience Store και Good Omen.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας:

09.00-09.30:      Προσέλευση
09.30-10.00:      Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί

1η Ενότητα
Συντονισμός:    Γούτα Κυριακή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders &Obesity, Εκπαιδευτικός Ε.Φ.Ε.Τ.

10.00-10.15:      Η σημασία της ΥΔΡΙΑΣ στο σχεδιασμό πολιτικής υγείας & διατροφικής πολιτικής
Αντωνία Τριχοπουλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας & Διευθύντρια του Συνεργαζόμενου Κέντρου Διατροφής και Υγείας του Π.Ο.Υ. του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
10.20-10.40:      Η αγωγή υγείας στα πλαίσια του ατομικού δελτίου υγείας του μαθητή 
Πρίνου Ηλιάνα, Επισκέπτρια υγείας  Κέντρο Υγείας Θέρμης
10.45-11.05:      Στρατηγικές της Διατροφής στη δημόσια υγεία με στόχο την παρέμβαση σε οικολογικό επίπεδο
Εισηγητής του Ερυθρού Σταυρού
11.10-11.30:      Διατροφικές Αντιθέσεις
Όλγα Παπαγεωργίου, MSc Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
11.35-11.55:      Σπατάλη τροφίμων στα εστιατόρια
Θεόδωρος Κουράτζογλου, Executive Chef, Γενικός γραμματέας Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος
12.00-12.25:      Διάλειμμα

2η Ενότητα
Συντονισμός:    Δάγκογλου Φαίδρα, Διαιτολόγoς – Διατροφολόγος, MSc in Food Science & Technology/Food Safety, Εκπαιδευτικός Ε.Φ.Ε.Τ.

12.30-12.50:      Στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής
Αθανάσιος Τσιούδας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity, Πρόεδρος ΕΔΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
12.55-13.15:      Η σημασία της διατροφής στη δημόσια υγεία 
Αθανασία Βλάχου, Διαιτολόγος Κέντρου Υγείας Θέρμης
13.20-13.50:      Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών - δικαιώματα των ασθενών με διαταραχές πρόσληψης της τροφής
Στέλλα Σαρηπαναγιώτου, Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity, Επίσημος συνεργάτης του Ιατρείου Χρόνιων Νοσημάτων & Μεταβολικών Διαταραχών
13.50-14.00:      Ερωτήσεις – Συζήτηση


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Σε όλους τους συμμετέχοντες, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!

Για την συμμετοχή τους, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 18.00, δηλώνοντας συμμετοχή ΕΔΩ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!



Πληροφορίες: ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406 www.iek-xini.edu.gr | iek@xinis.net | www.facebook.com/iekxinithessaloniki