Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Το προφίλ του Σώρρα και το χρονικό της απάτης με το ομόλογο των 600 δις

Ποιος είναι ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος το Φθινόπωρο του 2012, εμφανίστηκε ως "σωτήρας" της Ελλάδας, την οποία δήθεν θα ξεχρέωνε με ομόλογο των 600 δις δολαρίων
Το Φθινόπωρο του 2012, η χώρα αντιμετώπιζε την πρώτη κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης. Είχαν προηγηθεί οι εκλογές του Μαΐου της ίδιας χρονιάς που κατέγραψαν την σημαντική άνοδο της νυν κυβέρνησης, και "γέννησαν" την τρικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Εκείνη την εποχή είχαν ενταθεί και οι συζητήσεις στην Ευρώπη και τον πλανήτη όλο περί Grexit. Η κυβέρνηση Σαμαρά διατυμπάνιζε λίγους μήνες μετά την εγκαθίδρυση της ότι κατάφερε να κρατήσει "όρθια" τη χώρα και να αποφύγουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη. Ωστόσο το μεσοπρόθεσμο έφερε νέα όξυνση της λιτότητας και σταδιακά αρχίσαμε όλοι να καταλαβαίνουμε πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.
Και όπως είναι γνωστό, στη φουρτούνα ο λύκος χαίρεται. Όντας απελπισμένοι, πολλοί έριξαν ένα κάποιο βλέμμα προς τον τύπο που ευαγγελιζόταν τη Σωτηρία της Ελλάδας με ένα ομόλογο που θα διέγραφε τις οικονομικές οφειλές του κράτους προς τους δανειστές του.
Ο Σώρρας έφτιαξε τη ΜΚΟ End National Debt - Τέλος Δημόσιου Χρέους, προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος του, και έθεσε φυσικά και όρους.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Σώρρας και οι "εκλεκτοί" του, ανέλυσαν εκτενώς το πόνημα τους στο ξενοδοχείο President, σε μια κατάμεστη αίθουσα με δημοσιογράφους και κανάλια να είναι γύρω τους. Τότε, ο Αρτέμης Σώρρας ανέφερε ότι είχε ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.
"Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στην χώρα με την υπογραφή του.
Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει", είχε πει τότε ο Σώρρας που τελικά, όπως αποδείχθηκε, έπαιζε με τον πόνο των Ελλήνων.
"Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Γι' αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη", έλεγαν επίσης οι της End National Debt.
Υποστήριζαν ότι θα διαθέσουν χρήματα, πέραν των 320 δις που χρωστάει η χώρα για να επανέλθουν οι συντάξεις και οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα προ Μνημονίου, στην παιδεία και την ανάπτυξη.
Το ποσό που είχαν συγκεντρώσει, ήταν, έλεγαν, σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Όταν ζητήθηκε από τους επικεφαλής της ομάδας να πιστοποιήσουν την ύπαρξη του ποσού, είπαν ότι δεν μπορούν  να δείξουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ζητηθεί από την Κυβέρνηση και κατόπιν συνάντησης με την επίσημη πολιτική ηγεσία. Τα χρήματα προέρχονταν υποτίθεται, από ομολογίες που είχαν στα χέρια τους από το 1984 και που η αξία τους τότε έφτανε στα 600 δις δολάρια.

Busted: Η απάτη


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ