Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην πόλη μας

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου το απόγευμα με κάθε επισημότητα και ευλάβεια η μεγαλειώδης υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από
την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην Ενορία του Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου.


Την Ιερό Κειμήλιο της Ορθοδοξίας μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής αρχιμ. Εφραίμ συνοδευόμενος από πατέρες της Μονής. 


Την Αγία Ζώνη υποδέχτηκε πλησίον του Ιερού Ενοριακού Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, παρόντων του ιερατίου της πόλης, των Αρχών του τόπου, του στρατού, πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής καθώς και πολλών πιστών.


Στην υποδοχή και τις λατρευτικές  εκδηλώσεις συμμετείχε και ο νεοχειροτονηθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας). 


Κατά την υποδοχή ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης απηύθυνε θερμό χαιρετισμό.


Μετά την υποδοχή και τη Δοξολογία, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς τον παρακείμενο Ιερό Ναό όπου η Αγία Ζώνη τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ναού προς προσκύνηση των πιστών που συνέρεαν κατά εκατοντάδες. 


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κατά την προσλαλιά του, ευχαρίστησε ενθέρμως τον Καθηγούμενο για την μεγάλη ευλογία που μετέφερε στην επαρχία μας και τόνισε την ιστορικότητα της επίσκεψης της Τίμιας Αισθητός της Παναγίας.  


Ο πανοσ. Αρχιμ. Εφραίμ, κατά την σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε σε ένα μικρό πλήθος των σύγχρονων θαυμάτων της Παναγίας ενώπιον της Αγίας Ζώνης. 


Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου.


Στη συνέχεια, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Καθηγουμένου αρχιμ. Εφραίμ. 


Το βράδι τελέστηκε Πανηγυρική Αγρυπνία καθ όλη την διάρκεια της οποίας πλήθος κόσμου προσκύνησε την Αγία Ζώνη.


Να σημειωθεί ότι ως την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου που θα παραμείνει η Αγία Ζώνη στην πόλη μας θα τελούνται καθημερινά Ιερές 


Ακολουθίες σύμφωνα με τα σχετικά προγράμματα ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοικτός καθ όλη την διάρκεια της μέρας μέχρι αργά την νύχτα.