Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

«ΚΗ΄ ΠΑΤΡΙΑ» ΚΑΙ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Τήν Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέβη στο χωριό Ράχη Πιερίας.



Συγκεκριμένα, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά, με την ευκαιρία έναρξης των εκδηλώσεων «ΚΗ΄ Πάτρια».


Πρόκειται για εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε Οκτώρβιο ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, γύρω από την εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ο οποίος είναι ο προστάτης της οικείας Ενορίας.


Εφέτος οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στο έπος του ’40.


Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε διακονητή τον ιερόπαιδα της Ενορίας Ιωάννη Καρακούση, απόφοιτο λυκείου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην περικοπή της ημέρας από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, ειδικότερα στον στίχο «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, ποιείτε και υμείς αυτοίς ομοίως».


Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μετέβη στο πλησιόχωρο «Πλατανόδασος», το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία της ετήσιας εκδήλωσης «Τρέχω για την Κατερίνη».


Πρόκειται για αγώνα δρόμου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Δήμο Κατερίνης, τον Σύλλογο Δρομέων και άλλους διάφορους φορείς της πόλεως.


Εφέτος σημειώθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή δρομέων,1.300 ανδρών, γυναικών όλων των ηλικιών, ακόμη και μικρών παιδιών, που συνεργούντος και του καλού καιρού, συμμετείχαν μαζικά στη διοργάνωση.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Χρήστος Μυστρίδης κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να απευθύνει μήνυμα στους δρομείς και να εκφωνήσει την εκκίνηση του αγώνα δρόμου, ο οποίος κατέληξε στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, πλησίον του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως.