Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

«ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.»
 «ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!»


Το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, είναι το πρώτο χτύπημα από τα πολλά που πρόκειται να δεχτούμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με τα οποία μειώνονται ήδη οι κουτσουρεμένοι μισθοί, καταργούνται σχεδόν ή εξαϋλώνονται οι συντάξεις και αυξάνεται η φορολογία. 
Η υλοποίηση αυτών των μέτρων καθιστά πλέον αδύνατη, στην κυριολεξία, ακόμη και την στοιχειώδη επιβίωση για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 
Οι συντάξεις μειώνονται σε μεγάλο βαθμό και αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε συνδυασμό με την απαγόρευση εφαρμογής της ρήτρας του «μηδενικού ελλείμματος» και του υπολογαριασμού του ΑΚΑΓΕ, (χρηματοδοτείται με επιχορηγήσεις από κρατήσεις 3-10% σε επικουρικές συντάξεις), οδηγεί σε εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεων. 
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το ΜΤΠΥ του οποίου οι μερισματούχοι θα δουν μείωση των μερισμάτων τους από τον επόμενο μήνα 50% (έχει ήδη ληφθεί απόφαση) 
Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται (με βάση μάλιστα, τις αντικειμενικές αξίες του 2007!) και επεκτείνεται σε όλα τα ακίνητα και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ανάπηροι, πολύτεκνοι, άνεργοι που καλούνται πλέον να πληρώσουν στο ακέραιο.
 Έχει ήδη μειωθεί το όριο του ακατάσχετου ποσού για μισθούς συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα των οφειλετών του Δημοσίου από 1500 σε 1000 ευρώ, εκθέτοντας σε επισφάλεια ακόμη και χαμηλά εισοδήματα. 
Η Κυβέρνηση καταργεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για ασφαλισμένους και ταμεία που είχε ψηφίσει την προηγούμενη περίοδο Ιαν.-Αυγ.15, (νόμος 4331/2015), όπως τη χορήγηση σύνταξης του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες, την αποποινικοποίηση οφειλών για ατομικές ασφαλιστικές εισφορές, τη μείωση των υπέρμετρα αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, την επιχορήγηση στους συνταξιούχους της κύριας σύνταξης ασφαλισμένων στο ΝΑΤ λόγω εργατικού ατυχήματος κα. 
Όλες αυτές οι ρυθμίσεις πλήττουν μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες. Αντιθέτως, μεγαλοκεφαλαιούχοι μένουν στο απυρόβλητο, (λίστα Λαγκάρτντ), μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής παραγράφονται με συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Τα μέτρα αυτά προστίθενται στα ήδη ψηφισμένα από τον Αύγουστο με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης, και την μείωση των μισθών και των συντάξεων λόγω της αύξησης των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη μειώνοντας έτσι το συνολικά διαθέσιμο εισόδημα. 
Το Νομοσχέδιο προωθεί με τον πιο έντονο ρυθμό τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα κατά της Δημόσιας Παρουσίας υπονομεύοντας την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κατάργηση του ΣΔΟΕ, την αποστελέχωση των Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Αποκορύφωμα του μνημονιακού θράσους είναι η πρόθεση για επιβολή μόνιμων Capital Controls σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τον περιορισμό και τον έλεγχο των μισθών και των συντάξεων, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή και την καθημερινότητα των εργαζομένων για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. 
Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά τον πιο σκληρό δρόμο των μνημονίων που αποφάσισαν μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και τους εταίρους-δανειστές , με στόχο να ολοκληρώσει τη λεηλασία της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας. Ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση.