Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Γιατί τον Άδωνη;

Μιχάλης Τσεσμελής 
Γεωπόνος, Μικρομεσαίος Επιχειρηματίας

Αν πεις σε μια παρέα νέων πως θες να στηρίξεις τον Άδωνι είναι σχεδόν βέβαιο πως οι περισσότεροι θα σε κοροϊδέψουν. Ακόμα και μια παρέα νέων με δεξιές καταβολές.
Υποψιάζομαι ότι αυτό οφείλεται στην υπερβολική έκθεση του στα μέσα και στον θεατρικό του χαρακτήρα που τον έβαλε στο στόχαστρο των σατυρικών εκπομπών. Αυτές οι εκπομπές έχουν μεγάλη απήχηση στους νέους και σίγουρα αυτό που προσφέρουν είναι ένα εύκολο νοητικά φαγητάκι. Κάτι εύπεπτο για το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Μην με παρεξηγήσετε είμαι λάτρης των σατυρικών εκπομπών (και του Λαζόπουλου βεβαίως πριν γίνει γραφείο τύπου του Αλέξη Τσίπρα) γιατί ως γνήσιο τέκνο αυτής της γενιάς λατρεύω το τζανκ φουντ έστω και αν θεωρούν τις εκπομπές τους κάτι πνευματικά ανώτερο στην ουσία δεν είναι. Αλλιώς δεν θα είχαν και αυτή την ευρεία απήχηση. Λατρεύω τις σατυρικές εκπομπές είναι απαραίτητες για την ψυχική υγεία μιας δημοκρατίας. Στο θέμα μας, γιατί τον Άδωνη;
1. Είμαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας και με εκφράζει και τον νιώθω πιο κοντά σε εμένα από τους υπόλοιπους. Αν και το πολυδιαφημίζει και με εκνευρίζει λιγάκι αυτό. Οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του δεν μπορούν καν να συγκριθούν σε αυτό τον τομέα χωρίς να αμφισβητώ την εργατικότητα τους βεβαίως. Δεν μπορεί να έφτασαν τόσο ψηλά μέσα στην Νέα Δημοκρατία και να είναι άχρηστοι. Πιο σκληροτράχηλος από όλους είναι όμως ο Άδωνις.
2. Γνωρίζει από Ιστορία. Στην τέχνη της πολιτικής και της αντιπαράθεσης με τους πολιτικούς αντιπάλους πρέπει να είσαι γνώστης της Ιστορίας. Γιατί απλά είναι το καλύτερο μάθημα που μπορείς να πάρεις για να προβλέψεις το πολιτικό μέλλον.
3. Προσωπικά τρομοκρατήθηκα από την εποχή των Capital controls. Μια υγιής επιχείρηση σαν την δική μας που με νύχια και με δόντια κρατιέται ζωντανή στην άρρωστη ελληνική οικονομία έφτασε στο σημείο να γίνει μπαταχτσίδικη. Σαν και εμένα φαντάζομαι πολλούς. Ο Τσίπρας ως τότε μου ήταν αρκετά συμπαθής και ας μην συμφωνούσα με την ιδεολογία του. Από εκεί και πέρα όμως έγινε επικίνδυνος. Ελπίζω αυτός που θα τον στείλει σπίτι του πιο γρήγορα από όλους να είναι ο Άδωνης.
4. Απλά γιατί συμφωνώ με την λογική των επιχειρημάτων του. Δεν έχω ακούσει ποτέ τον Άδωνη σε αντιπαράθεση με δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους να υπεκφεύγει μια ερώτηση. Απαντάει με επιχειρήματα και ουσία σε ότι τον ρωτάνε.
Κριτική θα μπορούσε να του κάνει κάποιος σε πολλά θέματα. Το κακό όμως είναι ότι δεν φοβάται να παραδεχτεί τα λάθη του και να ζητήσει συγγνώμη για αυτά. Σχετικά με την προεκλογική του όμως ρητορική κάποια θέματα παραμένουν ανοιχτά.Τι θα κάνει με το αδηφάγο, νωθρό και γραφειοκρατικό κράτος; Θα μας υποσχεθεί ότι θα το διορθώσει ή θα μετρήσει την εκλογική δύναμη των χιλιάδων Νεοδημοκρατών δημοσίων υπαλλήλων και θα κάνει πίσω. Θα τολμήσει να τα βάλει με τις συντεχνίες Γιατρών-Δικηγόρων-Φαρμακοποιών-Γεωπόνων(να μην βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω) κ.α. που είναι και αυτοί μια ισχυρή εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας.  
Αν δεν ψήφιζα τον Άδωνη τότε ποιον; Πιο κοντά θα ήμουν σίγουρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Μεϊμαράκης μου θυμίζει παλαιοκομματικό στέλεχος και ο Τζιτζικώστας έχει φάτσα ΔΑΠίτη. Και όλοι όσοι ήμασταν στη ΔΑΠ ξέρουμε τι θα πει αυτό.

http://www.huffingtonpost.gr/