Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Παραλαβή εντάξεων για «δικαιωμένους» Νέους Αγρότες

Τις αποφάσεις για την ένταξη τους στο πρόγραµµα των Νέων Αγροτών του 2014 έχουν ξεκινήσει να παραλαµβάνουν από τις κατά τόπους ∆ΑΟΚ οι ενδιαφερόµενοι
που εγκρίθηκαν µετά την εξέταση των ενστάσεων που είχαν υποβάλει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.
Οι υποψήφιοι καλούνται µε ειδοποιητήρια προκειµένου να τις παραλάβουν τις εγκρίσεις τους και µαζί τους θα πρέπει να έχουν την αστυνοµική τους ταυτότητα και να προσκοµίσουν της φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου, στην οποία θα αναγράφεται ευκρινώς το IBAN του λογαριασµού τους. Η πρώτη δόση, δηλαδή το 70% του πριµ πρώτης εγκατάστασης αναµένεται να δοθεί στους δικαιούχους µέχρι το τέλος του 2015. 

Μακροχρόνιες δεσµεύσεις
Κάθε Νέος Αγρότης αναλαµβάνει την υποχρέωση για διάστηµα τουλάχιστον 10 ετών από την ηµεροµηνία έκδοσης της απόφασης έγκρισης πράξης να τηρεί τους όρους που περιέχονται σε αυτή και ιδίως:
α. Να υποβάλλει κατ’ έτος στον ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαία ∆ήλωση Εκµετάλλευσης.
β. Να τηρεί τουλάχιστον απλοποιηµένη λογιστική για την παρακολούθηση των παραγωγικών και οικονοµικών στοιχείων της εκµετάλλευσής του.
γ. Να παραµείνει στον τόπο της µόνιµης κατοικίας του. 
δ. Να υποβάλλει κατ’ έτος στην αρµόδια ∆ΟΥ φορολογική δήλωση.
ε. Να διατηρήσει την ασφάλιση του ΟΓΑ
ζ. Να παραµείνει εγγεγραµµένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκµεταλλεύσεων µε τουλάχιστον την ιδιότητα του κατόχου αγροτικής εκµετάλλευσης.
στ. Να διατηρήσει τουλάχιστον το επίπεδο εισοδήµατος της εκµετάλλευσής του, για το οποίο ενισχύθηκε, από την ηµεροµηνία επίτευξης του δεσµευτικού στόχου.
η. Να διατηρήσει τουλάχιστον την ιδιότητα του µερικής απασχόλησης γεωργού και αρχηγού της εκµετάλλευσης, δηλαδή να αντλεί τουλάχιστον το 25% του εισοδήµατός του από γεωργικές δραστηριότητες και παράλληλα να µην αφιερώνει για δραστηριότητες εκτός της εκµετάλλευσης του χρόνο µεγαλύτερο του 50% της συνολικής του απασχόλησης, από το πέρας της ανώτατης προθεσµίας ή της ανώτατης ηµεροµηνίας επίτευξης των δεσµευτικών στόχων.


http://www.agronews.gr