Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Παρατείνεται ο φωτογραφικός διαγωνισμός για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Παράταση για ένα μήνα, έως τις 21 Νοεμβρίου, παίρνει ο φωτογραφικός διαγωνισμός για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω του Facebook. To διαγωνισμό, με τίτλο
«Φωτογραφίζω το Δέλτα μου», διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου και καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτόν ερασιτέχνες φωτογράφοι κάθε ηλικίας, αναρτώντας στη σελίδα του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο την αγαπημένη τους φωτογραφία από την προστατευόμενη περιοχή. Επίσης, οι συμμετέχοντες καλούνται να συνοδεύσουν τη φωτογραφία με ένα μικρό κειμενάκι με το σχόλιό τους. Αλλά και όσοι δεν αναρτήσουν φωτογραφία μπορούν να μπουν και να ψηφίσουν –με έως δύο ψήφους- τις φωτογραφίες που τους άρεσαν περισσότερο.

Τόσο το κοινό που θα ψηφίσει, όσο και η επιτροπή που θα δημιουργηθεί  γι’ αυτό το σκοπό, θα απονείμουν συνολικά έξι διακρίσεις με τα εξής βραβεία: μία πλήρη σειρά αναμνηστικών του Φορέα Διαχείρισης, μία ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο, καθώς και την έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου, στη Χαλάστρα.
Ο διαγωνισμός δεν αφορά μόνο το δέλτα Αξιού, αλλά όλη την προστατευόμενη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την κοίτη και το δέλτα του ποταμού Αξιού, το δέλτα  του Αλιάκμονα, τις εκβολές του Γαλλικού και του Λουδία, τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης, καθώς και τη λιμνοθάλασσα Αλυκής Κίτρους.
Για περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού» στο facebook ή την ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).