Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Δέλτα

Ξεκίνησε η διάθεση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα, προς τους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν
να επικοινωνούν καθημερινά, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., με το  Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, που είναι ο χώρος στέγασης του κοινωνικού φαρμακείου, στο τηλέφωνο 2310–799697, και να ενημερώνονται αναλυτικά για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να τους προσφέρονται τα αναγκαία φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
          Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ.
          "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για φάρμακα και υγειονομικό υλικό, μιας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας είναι πλέον γεγονός. Χαίρομαι γιατί αποκτήσαμε μία ακόμη κοινωνική δομή, απαραίτητη όσο ποτέ. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη, αφού είναι το επίπεδο εκείνο της διοίκησης που ζει την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον να φέρνουμε υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, γιατί οι ανάγκες των συνανθρώπων μας δεν σταματούν" δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.  
          Τα φάρμακα που θα χρειαστούν για το κοινωνικό φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:
•        αρτηριακή υπέρταση
•        σακχαρώδης διαβήτης
•        δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)
•        οστεοπώρωση
•        βρογχικό άσθμα
•        γαστροισοφαγική παλινδρόμηση
•        ρευματολογικά προβλήματα
καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.