Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αποφυλακίζεται η Βίκη Σταμάτη με αυστηρούς περιοριστικούς όρους

Αποφυλακίζεται μετά από περίπου τρία χρόνια εγκλεισμού η Βίκυ Σταμάτη, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκανε δεκτή την έβδομη αίτηση που

υπέβαλε, επιβάλλοντάς της περιοριστικούς όρους.

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση περί αντικατάστασης της κράτησης της σύζυγου του πρώην υπουργού Άμυνας.

Το Εφετείο επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, αφαίρεση διαβατηρίου και υποχρεωτικής διαμονή της στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών για την καταβολή της εγγύησης και επανέλαβαν στο δικαστήριο πως η εντολέας τους αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και έχει μεγάλη δυσκολία να καταβάλει, άμεσα, το χρηματικό ποσό που της επιβλήθηκε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε για την κ. Σταμάτη ότι «με άκρα επιείκια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία», σχόλιο που αναφερόταν στην απόδραση της κατηγορουμένης από το Δρομοκαϊτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Η κ. Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου από εξοπλιστικά προγράμματα, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Σημειώνεται, ότι εάν δεν καταβάλει το ποσό της εγγύησης δεν θα μπορέσει να αποφυλακιστεί.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη και του συζύγου της, πρώην υπουργού, Φρ. Ραγκούσης, Γ. Παγορόπουλος και Ν. Κοτσαλής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η εντολέας του θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι να μαζευτεί το ποσό και εξέφρασε την ελπίδα: «Θα καταφέρουμε να μαζέψουμε τα χρήματα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ