Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ένωση Κεφαλαιαγορών : θωράκιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων

«Τραπεζική Ένωση» και «Ένωση Κεφαλαιαγορών» θωρακίζουν και εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων, την ίδια ώρα που οι λαοί ματώνουν από τα σκληρά
αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να ανακάμψει και να συνεχιστεί η κερδοφορία τους, σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την «Ένωση Κεφαλαιαγορών» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ανέφερε τα παρακάτω:
Η Τραπεζική Ένωση για τη διάσωση και θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και η Ένωση Κεφαλαιαγορών για την άντληση κεφαλαίων αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις ενόψει της αδυναμίας ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης και του φόβου εκδήλωσης νέας.

Ένας στόχος σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανάκαμψη θυσιάζοντας όλα τα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, π.χ. χιλιάδες απολύσεις σ’ όλα τα κράτη. Δείτε τι γίνεται στην AIR FRANCE.

Στην Ελλάδα των τριών μνημονίων (ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να σταθούν στην ενιαία κεφαλαιαγορά πληρώνει ο λαός με βάρβαρα, δίχως τέλος μέτρα για μισθούς, συντάξεις, φόρους, κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις. Κυβερνήσεις και Ένωση  εκβιάζουν στυγνά με  πτώχευση και τους επόμενους μήνες με την απειλή του "κουρέματος" των καταθέσεων (bail ín).

Όταν καπιταλιστική ανάκαμψη σημαίνει κατήφορο δίχως τέλος για το λαό, ο μόνος δρόμος που του μένει είναι η σύγκρουση μ’ αυτό το δρόμο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της.


 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ