Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εμείς δεν βγάλαμε άχνα ή εσείς μιλήσατε πολύ, λέγοντας «όχι σε όλα» και υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια;

29/10/2015

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με τις συνέπειες των προεκλογικών (Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου) ψεμάτων της, την ώρα που αποδεικνύεται ότι για δεύτερη φορά υπέκλεψε την ψήφο μέρους του λαού με την προοπτική άλλης μιας «σκληρής διαπραγμάτευσης» και δήθεν «ισοδυνάμων», η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση, επειδή τάχα… δεν την αφήνει να διαπραγματευτεί και «δεν βγάζει άχνα για τους πλειστηριασμούς».
Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν ψήφισαν ποτέ ούτε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών.
Είναι οι ίδιοι που δεν ψήφισαν ποτέ ούτε έναν νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Είναι οι ίδιοι που στις 21 Δεκεμβρίου 2013 καταψήφιζαν το νόμο με τον οποίο αναστέλλονταν μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργείτο καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών.

Είναι οι ίδιοι που κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου υπόσχονταν κάποιον «ενδιάμεσο φορέα» για τη διαχείριση των δανείων, αλλά μετά έβαλαν στο «ψυγείο» το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Είναι οι ίδιοι που κατήγγελλαν τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΤτΕ, αλλά τώρα τον παρουσιάζουν ως «εργαλείο».
Είναι οι ίδιοι που κατακεραύνωναν την ίδρυση Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και σήμερα, με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, δεσμεύονται την επανενεργοποίησή του.
Είναι οι ίδιοι που έλεγαν «όχι σε όλα», επειδή τάχα είχαν στα συρτάρια τους κάποια… καλύτερη λύση!
Είναι οι ίδιοι που προέβλεπαν «μαζικούς πλειστηριασμούς» εξαιτίας των ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και τώρα βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο τον οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν.
Είναι οι ίδιοι που προκειμένου να θριαμβολογήσουν για τη Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου (την οποία ουδέποτε έφεραν στη Βουλή και ουδέποτε εφάρμοσαν), υποστήριζαν πως είχαν έκτοτε βρει τη λύση για τα «κόκκινα δάνεια».
Είναι οι ίδιοι που κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου είπαν πάλι ψέματα στον λαό ότι τάχα το θέμα των «κόκκινων δανείων» περιλαμβάνεται στα δήθεν «ανοιχτά ζητήματα» και έβαζαν το δίλημμα σχετικά με το «ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα».
Αλλά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος, με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, στην οποία οδήγησαν τη χώρα με αποκλειστική τους ευθύνη, έχουν αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις, που οι ίδιοι έθεσαν σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία των Ελλήνων.
Τώρα, κλαυθμηρίζουν και επιδίδονται ξανά σε επαναστατική γυμναστική – και ενώπιον του Προέδρου Ολάντ – κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι… δεν έχει βγάλει άχνα για τους πλειστηριασμούς.
Τα γεγονότα τους διαψεύδουν για άλλη μια φορά. Ιδού τι έπρατταν και τι υπόσχονταν:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ