Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ:ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

 Ηλεκτρονική Τεχνολογία: Ιστορία, Εξελίξεις, Κίνδυνοι
     Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κοινού στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου
Κολινδρού, την Κυριακή 4-10-2015,  στην 5η κατά σειρά εκδήλωση που οργανώθηκε από τηνΟμάδα Επιστημόνων Κολινδρού, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού.


  Καλεσμένος αυτή την φορά - είχαν  προηγηθεί αυτές των Κολινδρινών πανεπιστημιακών: κ. Ηλία Ελευθεροχωρινού, κ. Ειρήνης Καραμπούτα, κ. Κων. Μπιλιαδέρη και του κ. Ευάγ. Βουδριά - ήταν:
    ο κ. Δημήτρης Κλ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Καθηγητής  του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του  Αλεξάνδρειου ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα: « Ηλεκτρονική Τεχνολογία: Ιστορία, Εξελίξεις, Κίνδυνοι ».


  Ο ομιλητής αρχικά έκανε μια ανασκόπηση της ιστορίας του ηλεκτρισμού και της θεμελίωσης της ηλεκτρονικής από την αρχαιότητα μέχρι και τον 18ο αιώνα. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις σημαντικότερες ανακαλύψεις και τα πρώτα βήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής επιστήμης από το διπολικό τρανζίστορ και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα μέχρι τα σημερινά εύκαμπτα ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια  περιέγραψε η εξέλιξη των προσωπικών και φορητών υπολογιστών, του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων όπως επίσης και τους επιδραστικότερους ανθρώπους που ώθησαν την τεχνολογία. Από τις άμεσα αναμενόμενες μελλοντικές εφαρμογές, ιδιαίτερες πληροφορίες δόθηκαν για το διαδίκτυο των πραγμάτων, την τρισδιάστατη εκτύπωση και τα αυτόνομα οχήματα. Παράλληλα επισημάνθηκαν οι σημαντικοί κίνδυνοι όπως η διαχείριση ηλεκτρονικών σκουπιδιών, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια και ο κυβερνοεθισμός των ενηλίκων, των παιδιών και των εφήβων.


    Η συμμετοχή του ακροατηρίου με ερωτήσεις, τοποθετήσεις κ.λ.π, κατέδειξε το έκδηλο ενδιαφέρον που υπάρχει στον κόσμο για τα παραπάνω θέματα, καθώς και την έντονη ευαισθησία  που το διακατέχει, ειδικά στην ενασχόληση των νέων με την χρήση των υπολογιστών και το διαδίκτυο.
  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Δήμου Πύδνας Κολινδρού,  του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσ/νικης με επικεφαλής τον πρόεδρό του, τοπικών υπηρεσιών και φορέων και πλήθος κόσμου.

   Συντονιστής της εκδήλωσης, η οποία με μέριμνα τοπικού blog, μεταδόθηκε και ζωντανά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο διαδίκτυο, ήταν ο κ. Βασίλης Τραούδας.

   Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μπορούν να επισκεφθούν το link: 
http://www.ustream.tv/recorded/74762635