Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή Προέδρου Τ.Κ. Κονταριώτισσας

ΝΑΤΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρόεδρος ΤΚ Κον/σας
ΠΡΟΣ κο Δήμαρχο Δήμου Δίου - Ολύμπου 
Κοιν: Επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων
Κονταριώτισσα 16/10/2015
Θέμα: Επαναλαμβανόμενη αγνόηση και απαξίωση θεσμού.

Κύριε Δήμαρχε

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω για ακόμη μια φορά τη δυσαρέσκειά μου σε ότι αφορά την αντιμετώπιση που τυγχάνω ως πρόεδρος τοπικής κοινότητας. Είναι προφανές πως ο θεσμικός αυτός ρόλος υποθάλπεται για λόγους που εσείς και οι συνεργάτες σας γνωρίζετε καλύτερα από εμένα.
Φρεσκάροντας τη μνήμη σας, σας υπενθυμίζω πως στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 στο κάλεσμά σας προς όλους τους προέδρους για γνωριμία, απουσίαζα, διότι ο συνεργάτης σας είχε λάθος τον αριθμό μόνο του δικού μου τηλεφώνου !! Αντί εμού παρευρέθηκε ο τοπικός σύμβουλος της παράταξής σας.
Αργότερα στις 3 Ιανουαρίου όταν στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας συγκεντρώθηκαν οι πρόεδροι για ενημέρωση σχετικά με αρδευτικά θέματα από τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο ειδοποιήθηκα πέντε λεπτά πριν την αρχή της κουβέντας όταν η <<συνάδερφος>> με αναζήτησε. 
Η αρχή των εργασιών παρέμβασης στη γεώτρηση της τοποθεσίας <<Λούνισμα>> και η επιλογή των υδρονομέων για την καλοκαιρινή σεζόν με βρήκαν ανενημέρωτη μεν από τους αρμόδιους, ενημερωμένη δε από τους καλοθελητές.
Για τα τελευταία έργα υποδοχής όμβριων υδάτων σε κάποια σημεία του χωριού– πιθανόν ως ανειδίκευτη- γνώριζα μόνο ένα από αυτά που τυχαία βρίσκεται στη γειτονιά μου.
Να καταλήξω με πρόσφατο φλέγον θέμα <<γκρέιντερ>>. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που περνώντας την άνοιξη από όλες τις κοινότητες της ενότητας Δίου για εργασίες στην αγροτική οδοποιία και στην Κονταριώτισσα έμεινε μόνο για φωτογράφιση, επανήλθε πριν λίγες ημέρες χωρίς να γνωρίζει κανείς από το τοπικό συμβούλιο την άφιξή του αφού εξωθεσμικός συνεργάτης του δήμου δέχτηκε εντολή να το κατευθύνει όπου αυτός νομίζει και να βοηθήσει στην επίστρωση χαλικιών. Εδώ να μου επιτρέψετε να τονίσω πως η ίδια χρονική στιγμή που όπως και πέρυσι επιλέχτηκε για να τακτοποιηθούν οι αγροτικοί δρόμοι στην Κονταριώτισσα δεν είναι η καταλληλότερη όπως πολύ καλά γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Ίσως οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να αναθεωρήσουν και να μεταθέσουν χρονικά το σημείο εκκίνησης των εργασιών στις κοινότητες επιλέγοντας εκ περιτροπής και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες. 
Όσο αφορά μια σειρά άλλα θέματα όπως η αποκομιδή, η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, το οδικό δίκτυο εντός του οικισμού κλπ, νομίζω πως κάθε καλοπροαίρετος κάτοικος έχει αντιληφθεί πλέον πως η Κονταριώτισσα είναι παραμελημένη. 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ευελπιστώ στην ισοπολιτεία που τόσο ευαγγελίζεστε.