Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Εθιμοτυπική επίσκεψη σχολείων στο Δημαρχείο Κατερίνης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΕRASMUS PLUS

 Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΕRASMUS PLUS

Εθιμοτυπική επίσκεψη σχολείων στο Δημαρχείο Κατερίνης



Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Κατερίνης σήμερα το πρωί, εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ»,  οι οποίοι συνόδευαν αποστολές σχολείων από περιοχές της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Λιθουανίας και της Κροατίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύμπραξης Γυμνασίων των παραπάνω χωρών, για την εφαρμογή του προγράμματος ERASMUS plus, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που ενισχύουν την «ευρωπαϊκή διάσταση» της εκπαίδευσης.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, την αποστολή υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αναστάσιος Παπαζήσης.


Ο κος Παπαζήσης αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την υλοποίηση του προγράμματος, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη,  εξήρε την σπουδαιότητα του ΕRASMUS PLUS και τις δράσεις που αναπτύσσει. Επιπλέον, ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία, για την ιστορική ταυτότητα της πόλης, για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις δράσεις και τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος Κατερίνης.


Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων.