Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Το υπουργείο Πολιτισμού πέταξε στα σκουπίδια δωρεάν υπηρεσία για τον τουρισμό (video)

Acropolis Rock. Όσοι την έχετε χρησιμοποιήσει την έχετε λατρέψει. Όσοι όχι, ψάξτε και κατεβάστε το application.

Πρόκειται για την πολυβραβευμένη εφαρμογή που δημιούργησαν ο Γιώργος Καρακατσιώτης και ο Βαγγέλης Πτερνέας, με τη βοήθεια της οποίας αναγνωρίζεται το κάθε έκθεμα στην Ακρόπολη και αναλόγως με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά του χρήστη δίνεται και η ανάλογη περιγραφή.
Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης είναι ανήλικος χρησιμοποιείται μια πιο απλή φρασεολογία, ενώ αν είναι ενήλικος τότε η περιγραφή περιλαμβάνει πιο σύνθετες λέξεις και φράσεις, ενώ αναλόγως και με την περίσταση προσαρμόζεται και το μέγεθος της περιγραφής. 
Μέχρι στιγμής, ήδη 5.000 επισκέπτες από το εξωτερικό έχουν κατεβάσει τον έξυπνο ηλεκτρονικό ξεναγό για να περιηγηθούν στην Ακρόπολη, ενώ η εφαρμογή από τότε που βγήκε σαρώνει το ένα μετά το άλλο τα βραβεία. Συγκεκριμένα, εκτός από το ότι συγκαταλέγεται μέσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πολιτιστικού περιεχομένου, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards, ενώ έχει κληθεί στα συνέδρια Semantic Web (San Francisco) και Hello Culture (Λονδίνο).

https://justiceforgreece.wordpress.com