Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Yπό την αιγίδα του ΚΕΠΟΘΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το τριήμερο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους '6ο BALKANS BEYOND BORDERS'

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
«Balkans Beyond Borders Short Film Festival», στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, με τίτλο «Living in… ‘City-mmetry’».
Στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες νέων καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια. Τη διοργάνωση έχει ο οργανισμός Balkans Beyond Borders, στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE(Γ’ Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη), «παίρνοντας έμπνευση από την πόλη και τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις που αντικατοπτρίζονται σε αυτή», όπως τονίζουν οι διοργανωτές.
To Balkans Beyond Borders Short Film Festival έχει την υποστήριξη του Europe an Fund for theBalkans. Είναι ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στα Βαλκάνια κάθε χρόνο και μέσα από την ξεχωριστή θεματική που επιλέγει, αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα και προκαλεί την έμπνευση και το διάλογο. Τη σκυτάλη από το περσινό φεστιβάλ στο Σαράγεβο παίρνει το 2015 η Θεσσαλονίκη.
Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν 30 ταινίες, ενώ καταγράφονται 300 συμμετοχές από 35 χώρεςπου δίνουν την ευκαιρία στo κοινό να ανακαλύψει τα Βαλκάνια μέσα από μια άλλη ματιά.
Η Προπαρασκευαστική Επιτροπή που αποτελείται από τους: Adela Demetja (Αλβανία), Danijela Radulovic (Μαυροβούνιο), Muamer Celik (Βοσνία Ερζεγοβίνη) και Daliah Ziper (Γερμανία) επέλεξε τις ταινίες του διαγωνιστικού και η Κριτική Επιτροπή με τους: Marija Milovanovic (Αυστρία), Δημήτρη Σαββαΐδη (Ελλάδα) και Ares Shporta (Κόσοβο) θα δώσει το βραβείο καλύτερης ταινίας και τρεις ειδικές μνείες. Το κοινό έχει ενεργό συμμετοχή καθώς θα αναδείξει την ταινία που θα πάρει το βραβείο κοινού.
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα προβολών εδώ.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν ειδικές προβολές και παράλληλες δράσεις. Μεταξύ άλλων, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 διοργανώνεται το ΒΒΒ Walkένας περίπατος στα βιομηχανικά κτίρια στη δυτική είσοδο της πόλης, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων.
Οι προβολές θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 18.00’ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε το site του οργανισμού: www.balkansbeyondborders.eu, τη σελίδα στο Facebook (BalkansBeyondBorders), για την εκδήλωση και το Twitter (BalkansBB) ή το info@balkansbeyondborders.eu.