Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη- Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια
που   διοργανώνονται  σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης ώρα 10.00 π.μ.


Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται:
Μέσα από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, την ανατροπή του μεταπολεμικού δημόσιου και κοινωνικού ασφαλιστικού καθεστώτος, την ιδιωτικοποίηση όσων στρατηγικών τομέων του Δημοσίου έχουν ακόμα απομείνει (ενέργεια, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια), τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» σε κερδοσκοπικά funds και πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
Μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

Δεν υποτασσόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι.
Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:
– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
– Διαγραφή του χρέους.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΩΡΑ 10.00 π.μ.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες και γεγονότα  ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  των  μνημονιακών  πολιτικών
Κατερίνη 4-11-2015

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας.