Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015: Μελωδικό ταξίδι με όχημα Μουσικές της Κρήτης

 ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015
Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)

Μελωδικό ταξίδι με όχημα Μουσικές της Κρήτης


Ένα μελωδικό οδοιπορικό στην Κρήτη, μία από τις πιο ενεργές και ζωντανές μουσικές γωνιές στην Ευρώπη σήμερα, με όχημα τον έρωτα, την ποίηση και τους ήχους παρουσίασε σε μία εξαιρετική βραδιά, το Τμήμα Χορωδίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας με την συμμετοχή του Μουσικού Συνόλου «Μελωδοί της Παράδοσης».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2015», στην κατάμεστη από φίλους της μουσικής, αίθουσα της Αστικής Σχολής.


Τα μέλη της χορωδίας με πολύ ζωντάνια και κέφι ερμήνευσαν υποδειγματικά υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Δημήτρη Καραμούζα, ένα απάνθισμα δημοφιλών ακουσμάτων όπως ο Ερωτόκριτος, ριζίτικα, κομμάτια που έγιναν ευρέως γνωστά από τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, του Βασίλη Σκουλά κ.α.


Χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Αναστάσιος Παπαζήσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Φέτος τα Αικατερίνεια διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών εκδηλώσεων, που επικεντρώνονται σε άξονες όπως Λόγος, Μουσική, Θέατρο, Εικαστικές Τέχνες, Παράδοση κ.α. Συγχαίρω θερμά τους συμμετέχοντες στην αποψινή εκδήλωση, αλλά και συνολικά στη φετινή διοργάνωση και προσκαλώ όλους να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις μας με ξεχωριστό ενδιαφέρον».


Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας Νικόλαος Κραγιόπουλος σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Κατερίνης για την στήριξη που παρέχει, τους εμπνευστές της εκδήλωσης, τους συναδέλφους που διαθέτουν προσωπικό χρόνο και υλοποιούνται δράσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην συγκεκριμένη οικονομική και κοινωνική συγκυρία».


Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαργαρίτα Αμανατίδου, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Πιερίας Αστέριος Καστόρης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων και όπως προαναφέρθηκε πλήθος κόσμου.