Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia

  Με τις καλύτερες εντυπώσεις έπεσε η αυλαία της 31ης Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού PHILOXENIA, που διεξήχθη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 12 έως
τις 15 Νοεμβρίου 2015.



Αισιόδοξα μηνύματα από τους επισκέπτες για τον τουρισμό, αποκόμισε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τη φετινή επιτυχημένη της συμμετοχή μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς προώθησε το τοπικό τουριστικό προϊόν τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια αγορά με σημαντική ανταπόκριση.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε μια προσπάθεια να τονώσει τον τουρισμό και να προβάλει στο κοινό την πολυδιάστατη εικόνα της περιοχής, ανέδειξε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης όλες τις εποχές του χρόνου, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις υποδομές, την ποικίλη γαστρονομία, τους προορισμούς (παραδοσιακούς  οικισμούς, ορεινούς, παραθαλάσσιους), τις υπέροχες ακτές, τα ποιοτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα και όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν τη δυναμική να καταστήσουν την Πιερία δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό.


Σπουδαία και η συμβολή φορέων της Πιερίας στη δράση της τουριστικής προβολής με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους στο stand της Π.Κ.Μ.-Π.Ε.Πιερίας, όπως του Επιμελητηρίου Πιερίας με τον Πρόεδρο, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, με την Πρόεδρο, κ. Ευαγγελία Ξυπτερά – Λάμπρου και το Δ.Σ. , της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας με τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Ζωγράφο και το Δ.Σ., της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν.Πιερίας, Ν.Ημαθίας και Ν.Πέλλας, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας και άλλων φορέων του τουριστικού κλάδου, που συναντήθηκαν με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρηματιών και πρακτόρων από το εξωτερικό και την Ελλάδα στην κατεύθυνση της ανάδειξης του τόπου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, όπου παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση γαστρονομίας με τίτλο ««Η γαστρονομική παράδοση της Πιερίας. Τοπικές γεύσεις με προϊόντα από τη γη του Ολύμπου».



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  σε θέματα Τουρισμού και Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. , κ. Απόστολος Τζόβας, καλωσόρισαν  τους επισκέπτες της έκθεσης, προσφέροντάς τους ένα εξαιρετικά γευστικό πιάτο-μια νόστιμη καβουρομακαρονάδα συνοδευόμενο από λευκό κρασί Πιερίας (Π.Γ.Ε.) - που επιμελήθηκε ο σεφ, κ. Νίκος Γκονέλας, του Ξενοδοχείου « Poseidon Palace Hotel» που βρίσκεται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, ιδιοκτησίας του κ. Τζόβα, που μαζί με το καταρτισμένο προσωπικό του ξενοδοχείου συνέβαλαν για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού και τους ΄΄ταξίδεψε΄΄ στα γευστικά μονοπάτια της Πιερίας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλουν οι επιχειρήσεις της Πιερίας για την προβολή του τόπου  και την αύξηση της τουριστικής κίνησης.