Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Πράκτορες ΟΠΑΠ: «Συντριβή για όλους μας το τέλος που σχεδιάζεται να επιβληθεί για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ»

Άμεσα κλείνουν 1.000 πρακτορεία και 6.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο
Tην κάθετη αντίθεσή του στην φημολογούμενη επιβολή τέλους 5 λεπτών σε παιχνίδι ή
παιχνίδια του ΟΠΑΠ ως αντιστάθμισμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων του ΟΠΑΠ(ΠΟΕΠΠΠ). Όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα αποδώσει σε καμία περίπτωση.
Η ΠΟΕΠΠΠ εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν αναζητά φορολογικά έσοδα από τον παράνομο τζόγο και επιμένει να επιβαρύνει  έναν υπερφορολογημένο μόνιμο δίκτυο, όπως αυτό των πρακτορείων της ΟΠΑΠ. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας επιφυλάχθηκε για την κλιμάκωση των αντιδράσεων του κλάδου, τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την συνάντηση που θα έχουν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη θα παρουσιάσουν το σύνολο των επιχειρημάτων τους κατά της επιβολής τέλους σε παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Κυνηγήστε τα 6 δις ευρώ του παράνομου τζόγου θα φέρουν τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία – Μη μας εξοντώνετε!
Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου, οι πράκτορες αμοίβονται με 8% επί του τζίρου των παιχνιδιών και σύμφωνα με υπολογισμούς το μέτρο θα επιφέρει μείωση των εσόδων του παιχνιδιού κατά 25% με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά πρακτορεία
Κυριάκος Τοπτσίδης, Πρόεδρος ΠΟΕΠΠΠ:
«Εμείς φορολογούμαστε on-line κάτι που δεν συμβαίνει με κανέναν άλλο κλάδο. Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή ένα σεντς».
«Κυνηγήστε τους παράνομους . Όχι τους νόμιμους»
«Είναι εφιάλτης ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι οι παίκτες θα οδηγηθούν στον παράνομο στοιχηματισμό. Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις μας. Τα πρακτορεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το μέτρο μας στέλνει στην ανεργία, όπως και χιλιάδες υπαλλήλους μας».
Ο κ. Τοπτσίδης εξέφρασε την απορία γιατί ένα μέτρο που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς, επανέρχεται από την σημερινή κυβέρνηση. Σημείωσε πως το τέλος αυτό θα “σκοτώσει” την ανακύκλωση του τζίρου των παιχνιδιών και στο τέλος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.
Πράκτορες ΟΠΑΠ: «Είμαστε έτοιμοι για όλα! Νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ»
6.000 άνθρωποι τουλάχιστον θα χάσουν τη δουλειά τους
Γιώργος Πουλημάς Πρόεδρος Πρακτόρων Αττικής «Όποιος θέλει να βοηθήσει τη χώρα του δεν ψάχνει να καταστρέψει έναν κλάδο»
«Σκέφτηκαν οι φωστήρες πως 4 δις. στήλες επί 0,05 ευρώ θα αποδώσουν 200 εκατ. Δεν είναι έτσι γιατί πάνω από το μισό των στηλών είναι η επανεπέδνυση των κερδών, η λεγόμενη ανακύκλωση. Αν επιβληθεί ο φόρος, ο παίκτης του ΚΙΝΟ θα δίνει στο κράτος κάθε πέντε λεπτά που είναι οι κληρώσεις το 10% του τζίρου του. Οι πρώτοι που θα πληγούν είναι οι πράκτορες. Οτιδήποτε επηρεάζει τον τζίρο, οδηγεί στο κλείσιμο των πρακτορείων. 6.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το μέτρο αυτό δεν θα έχει τα προσδοκώμενα δημοσιονομικά οφέλη. Το ίδιο είχε συμβεί το 2013. Επί τέσσερις μήνες εφαρμόστηκε το μέτρο της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών με τελικό αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων κατά 1,8 εκατομμύρια ευρώ και όχι την αύξησή τους!  Δεν αντέχουμε άλλο. Το 2010 λειτουργούσαν 5.500 πρακτορεία, τώρα 4.500 και σε έξι μήνες αν μπει ο φόρος θα μείνουν 3.000 σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και προετοιμάζόμαστε και για νομικές ενέργειες. Τα 6 δισεκατομμύρια του παράνομου τζόγου, αν παταχθεί, μπορούν πολύ εύκολα να φέρουν έσοδα της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ μέσω της νόμιμης αγοράς. Αν μπει τέλος στο ΚΙΝΟ οι παίκτες θα παίζουν ΚΕΝΟ που παρέχουν οι στοιχηματικές εταιρίες που έχουν προσωρινή άδεια.»