Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία με το Δημήτρη Μπάση και την Ορχήστρα Νέων Δίου

  Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία με το Δημήτρη Μπάση και  την Ορχήστρα Νέων Δίου που συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα
Πιερίας, την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  και τον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2015, στην ξενοδοχειακή μονάδα Mediterranean Village Hotel & Spa, η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου. Η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού, Πατέρα Ευάγγελο Γιαννίκη και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση του Ι.Ν. του Τιμίου Σταυρού.


Στη συναυλία  συμμετείχε ο εγνωσμένης καλλιτεχνικής αξίας ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος πάντα βρίσκεται κοντά στους Πιεριείς και σπεύδει να δείξει την κοινωνική του ευαισθησία, καθώς από μικρή ηλικία υπήρξε κοντά στην εκκλησία, όντας ψάλτης από εννέα ετών και έχοντας στο ενεργητικό του πλούσιες σπουδές στη Βυζαντινή μουσική και πολλές συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου.

Το Δημήτρη Μπάση συνόδευσαν οι ερμηνευτές Φιλιώ Σέρβου και Νίκος Μπίνος, ενώ πλαισιώθηκαν από την πολυβραβευμένη Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Νίκου Πατρή.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πατέρας Ευάγγελος Γιαννίκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της συναυλίας και συγκεκριμένα το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, όλους τους συντελεστές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η συναυλία, τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους, καθώς επίσης τους χορηγούς και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Πιερίας που πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός. Ο Πατέρας Ευάγγελος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Βασίλη Λάμπρου και την κα Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου για την ευγενική παραχώρηση του χώρου της συναυλίας και την από καρδιάς φιλοξενία των καλλιτεχνών, αλλά και όλους τους θεατές, οι οποίοι έσπευσαν να δείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία για την οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού.

Στη συνέχεια  χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τους συνδιοργανωτές και συντελεστές της εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια απένειμε αναμνηστικά βραβεία για την προσφορά τους, στο Δημήτρη Μπάση, στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και συγκεκριμένα στην Πρόεδρο κα Γκριμούλα Μαρία και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου κ. Παπαχρήστο Γρηγόρη καθώς και στο ζεύγος Λάμπρου για την πολύτιμη προσφορά τους στην εκδήλωση.


Τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης τίμησε και ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την εξαιρετική τους συνεργασία στη διοργάνωση της συναυλίας, προσφέροντάς της μία εικόνα από την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. 

Με τη σειρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου χαιρέτησε την εκδήλωση, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους και τον Εφημέριο του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του  Κυρίου,  και κυρίως τους πολίτες, «οι οποίοι», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «πάντα δίνουν ένα δυναμικό παρών σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και στην ενίσχυση των δεσμών της κοινωνίας με την εκκλησία».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και κυρίως τον Εφημέριο του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού για την εξαιρετική πρωτοβουλία της διοργάνωσης της συναυλίας, η οποία είχε προσέλευση πέραν των προσδοκιών όλων, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως οι Πιεριείς στέκονται πάντα αρωγοί σε ανάλογες προσπάθειες.        


Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν μουσικά κομμάτια μεγάλων καλλιτεχνών της χώρας μας πλαισιωμένοι από τη φημισμένη Ορχήστρα Νέων Δίου υπό τις οδηγίες του Μαέστρου Νίκου Πατρή. Ο Δημήτρης Μπάσης, η Φιλιώ Σέρβου και ο Νίκος Μπίνος μάγεψαν πραγματικά το κοινό τους, το οποίο δε σταμάτησε να τους χειροκροτά.

Λίγο πριν η βραδιά φτάσει στο τέλος της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ Σοφία Μαυρίδου, δώρισε στο Δημήτρη Μπάση ένα δερματόδετο τόμο για τον μυθικό βουνό των θεών, τον Όλυμπο, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τη Φιλιώ Σέρβου, το Νίκο Μπίνο, τον μαέστρο Νίκο Πατρή και όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την Ορχήστρα Νέων Δίου για την εξαιρετική τους παρουσία και το μεγάλο ταλέντο τους, το οποίο διαφαίνεται σε κάθε εκδήλωση που πλαισιώνουν.Η συναυλία ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και κυρίως βάζοντας ένα λιθαράκι στον ιερό σκοπό της εκδήλωσης που είναι η αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος με την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών φτάνει λίγο πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, καθώς οι συνθήκες και η τρέχουσα οικονομική κρίση δε βοηθούν δυστυχώς, ωστόσο όλοι οι πολίτες της Πιερίας απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως όποιες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουν βρίσκονται πάντα κοντά σε πολιτιστικά-κοινωνικά γεγονότα.