Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

"ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ" - ΑΡΘΡΟ-ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΧΑΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

Είναι κοινά αποδεκτή η άποψη ότι λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Το 1981, η παράταξη που κράτησε όρθιο το έθνος (από την σύστασή του), έχασε τις εκλογές από ένα σοσιαλίζον κόμμα, με σημαία το «έξω από την Ε.Ο.Κ.» και «έξω από το ΝΑΤΟ».
Το 2015, αποδεκατισμένη από τις ατυχείς και ολέθριες επιλογές των, κατά καιρούς, ηγετών της, έχασε από ένα πολιτικά «ανώμαλο» σχήμα, με συνθήματα του τύπου «καταργούμε τα μνημόνια», «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και άλλα πετυχημένα τσιτάτα.
Δυστυχώς, κατά την τελευταία πενταετία, στο βωμό της εξάρτησης από την εξουσία και τις θέσεις η, παραδοσιακά λαϊκή, δεξιά παράταξη παρέκκλινε από τις σταθερές διαχρονικά αξίες της φιλοπατρίας και της εφαρμογής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής με πρώτο γνώμονα τον άνθρωπο.
Αποτέλεσμα αυτών, η κατάτμηση της δεξιάς παράταξης σε τιμάρια, με επικεφαλής πολιτικούς καιροσκόπους που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ανησυχία των ψηφοφόρων της παράταξης, οι οποίοι στράφηκαν σε αυτούς αηδιασμένοι και συντετριμμένοι από την «ανίερη συμμαχία-συγκυβέρνηση» με το κόμμα που βούλιαξε τη χώρα (μηδέ εξαιρουμένου του γράφοντα).
Διάλυση των δομών της κοινωνίας. Χρεοκοπία κράτους και πολιτών. Πιστή εφαρμογή του δόγματος της παγκοσμιοποίησης με κατάπτωση του εθνικού φρονήματος. Ψήφισαν και αποπειράθηκαν να εφαρμόσουν «μνημόνια και μεσοπρόθεσμα». Μη δυνάμενοι να συνειδητοποιήσουν τις στοιχειώδεις διαφορές της εφαρμογής του οικονομικού μοντέλου του Keynes αντί του Hayek (θιασώτης του οποίου είναι ο Σόιμπλε και οι συν αυτώ), παπαγάλιζαν μεταφρασμένα κείμενα των δανειστών και τι κατάφεραν; Παρέδωσαν την εξουσία στη χειρότερη μορφή κυβέρνησης που είχε ποτέ αυτός ο δόλιος τόπος, με διακαή πόθο την σύντομη επαναφορά σε αυτήν.
Ε, λοιπόν φτάνει πια.
Ευτυχώς, το 1981, βρέθηκε στο τιμόνι της παράταξης ο, ευπατρίδης και μέγιστος ηγέτης, Ευάγγελος Αβέρωφ ο οποίος την κράτησε όρθια, την συσπείρωσε, απέβαλλε τα κακώς κείμενα και έδωσε πνοή νίκης, στηριζόμενος στον πατριωτισμό του.
Σήμερα αναζητούμε ηγέτη. Ήρθε η ώρα της γενιάς μας να πάρει στα χέρια της την μοίρα που της στέρησαν οι ολετήρες πολιτικοί της προηγούμενης γενιάς. Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των υγιών κυττάρων της πατριωτικής παράταξης στην προσπάθεια της αλλαγής. Πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι. Στηρίζω ολόψυχα τον μόνο εκ των υποψηφίων προέδρων της Ν.Δ. που δεν υπηρέτησε μνημόνια και αποικιοκράτες-δανειστές. Τον Μακεδόνα Απόστολο Τζιτζικώστα.


Κεχαγιάς Νικ. Γιώργος