Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση έργου για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στη Βροντού

Υπογράφηκε η προγραμματική  σύμβαση του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από Αγ. Αποστόλους έως  Αγ. Παρασκευή της Τ.Κ. Βροντούς» μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου


Την προγραμματική σύμβαση του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από Αγ. Αποστόλους έως  Αγ. Παρασκευή της Τ.Κ. Βροντούς» υπέγραψαν, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης  170.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών ΚΑΠ/15 και η δημοπράτησή του αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης της επιφάνειας της υπάρχουσας οδού σε μήκος περίπου 1.100μ. Στα πρανή του δρόμου θα γίνουν ρείθρα και τεχνικά για τη συλλογή και την απορροή των ομβρίων υδάτων. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την ασφαλτόστρωση σε μήκος περίπου  1.000μ  και πλάτος από 5,00μ έως 5,50μ.

Αντικείμενο της παρούσας προγραμματικής σύμβασης αποτελεί η  υλοποίηση του παραπάνω έργου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η οποία θα έχει την εποπτεία της εκτέλεσης των προβλεπόμενων ενεργειών και την εκτέλεση των εργασιών. Σκοπός  του έργου είναι η ασφαλτόστρωση τμήματος του αγροτικού δρόμου που ενώνει την περιοχή από Αγ. Αποστόλους έως την Αγ. Παρασκευή της Τοπικής Κοινότητας Βροντούς. Αφορά μήκος  δρόμου περίπου 1.100μ που ξεκινούν από τους Αγ. Αποστόλους, πριν το ρέμα της Αγίας Τριάδος και  καταλήγει στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Ο παραπάνω δρόμος εξυπηρετεί τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής διότι οδηγεί στην αγροτική περιοχή Ρόγγια- Τσαπουρνιά της Τ.Κ. Βροντούς του Δήμου Δίου-Ολύμπου.Ο δρόμος συνεχίζοντας καταλήγει στη δυτική πλευρά της Τ.Κ. Βροντούς.

«Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται ασφαλέστερη και συντομότερη πρόσβαση προς τις παραπάνω αγροτικές περιοχές-εξυπηρετώντας τον αγροτικό κόσμο της περιοχής-αλλά και ενδυνάμωση παράλληλα του θρησκευτικού τουρισμού καθώς καθίσταται ασφαλής και άνετη η μετακίνηση των επισκεπτών της Πιερίας προκειμένου να περιηγηθούν στα σπουδαία θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας» τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισημαίνοντας και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Δήμαρχο, Κώστα Δημόπουλο, για την επίτευξη κοινών στόχων που αφορούν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της Πιερίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.