Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αντιπροσωπεία από την πόλη της Σηλυβρίας στο Δήμαρχο Βέροιας

Την επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη Σηλυβρία της Τουρκίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Özcan Işıklar, δέχτηκε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, την Τετάρτη 4
Νοεμβρίου 2015.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολιγοήμερης επίσκεψης που πραγματοποιούν οι εκπρόσωποι του Δήμου της Σηλυβρίας στην περιοχή μας σε συνεργασία με τον τοπικό τουριστικό πράκτορα και συνεργάτη του δήμου, Απόστολο Εμμανουηλίδη, και είχε ως σκοπό τη γνωριμία με το Δήμαρχο της Βέροιας και την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων.
Η Σηλυβρία είναι παραθαλάσσια πόλη περίπου 200.000 κατοίκων μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά από την Κωνσταντινούπολη και πολλοί κάτοικοί της έχουν καταγωγή από περιοχές της Β. Ελλάδος των οποίων οι οικογένειες μετακινήθηκαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923. Επιπλέον, στην πόλη βρίσκονται πολλά μνημεία που σχετίζονται με το ελληνικό και βυζαντινό παρελθόν της πόλης και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το σπίτι που γεννήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, πόλος έλξης για πολλούς Έλληνες και Χριστιανούς Ορθόδοξους επισκέπτες.
Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, ο Δήμαρχος της Σηλυβρίας ευχαρίστησε τον κ. Βοργιαζίδη για τη θερμή υποδοχή ενώ δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την επίσκεψή του στην περιοχή διότι η οικογένεια του είχε καταγωγή από το Τσοτύλι Κοζάνης, τονίζοντας ότι οι εκατέρωθεν επισκέψεις των πολιτών προς τις δύο χώρες βοηθάνε στην καλύτερη γνωριμία και συνεργασία των λαών γιατί «όσα μπορούν να πετύχουν οι ίδιοι οι λαοί δεν μπορεί να τα πετύχει καμία κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βέροιας, ευχαρίστησε τον κ. Özcan Işıklar για την επίσκεψή του αλλά και την ειλικρινή του διάθεση για συνεργασία ανάμεσα στις δυο πόλεις, ενημερώνοντας τον ότι και η καταγωγή της δικής του οικογένειας του αντίστοιχα είναι από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, υπογραμμίζοντας ότι «κάποτε συνυπάρξαμε κι αυτό σημαίνει ότι και σήμερα μπορούμε να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε». Τέλος, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε τον κ. Özcan Işıklar για την ιστορία και την οικονομία της περιοχής και τόνισε πως θα συμβάλει από μέρους του για τη ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων με τη Σηλυβρία στα πεδία του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου.