Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η τύχη μπορεί να προέλθει και από τα φυτά

Ήδη από την αρχαιότητα υπήρχε η πεποίθηση ότι φυτά και λουλούδια, έχουν τη δύναμη να μας προστατέψουν από το «κακό μάτι». Κάποια άλλα να ευνοήσουν συγκεκριμένους τομείς
της ζωής μας, έρωτας, γάμος, σεξ και καριέρα, επηρεάζοντας θετικά το σύμπαν και φτιάχνοντας τη διάθεση.

Παιώνιες
Υπέροχες και γλυκές παιώνιες σε απαλή ροζ απόχρωση, έχουν τη δύναμη να ευνοούν τον τομέα σχέσεων. H παιωνία είναι η βασίλισσα των λουλουδιών. Σύμβολο καλής τύχης, ευνοεί τις γυναίκες και τον έρωτα. Λένε ότι αυτό το ρομαντικό λουλούδι κρατά ζωντανή την αγάπη τον πόθο και τον έρωτα.
Το πανέμορφο άνθος της κοσμεί τις περισσότερες φορές την ανθοδέσμη της νύφης. Βάλε σε ένα διάφανο βάζο με νερό ένα υπέροχο μπουκέτο με παιώνιες και τοποθέτησέ το σε σημείο που να πέφτει το φως του ήλιου. Θα νιώσεις αμέσως την δύναμή τους.
Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο με τη χαρακτηριστική ευωδιά, χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη βοτανοθεραπεία. Η παράδοση λέει ότι είναι ένα φυτό που φέρνει καλή τύχη και προστατεύει το σπίτι από τις ανεπιθύμητες επιρροές.
Έχει πάρα πολλούς θετικούς συμβολισμούς όπως αγάπη, πάθος, πνευματικές δυνάμεις, εξαγνισμός, θεραπεία, νεότητα και εξορκισμός. Συμβολίζει τη φιλία και τη πίστη στις σχέσεις. Ως ρόφημα καταπραΰνει τους σπασμούς της κοιλιάς, και είναι αντιδιαβητικό και κατά του άσθματος.
Βασιλικός
Ο αγαπημένος μας βασιλικός θεωρείται από τα πιο ιερά φυτά και χρησιμοποιείται ως μυρωδικό στη μαγειρική. Οι χριστιανοί το ονομάζουν ευλογημένο φυτό γιατί η Ιερά Παράδοση αναφέρει ότι η Αγία Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό από το άρωμα του βασιλικού που φύτρωσε στο μέρος που ήταν θαμμένος, γι’ αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο.
Χρησιμοποιείται από την εκκλησία στην τελετή του αγιασμού. Ο βασιλικός συμβολίζει την αγάπη, τον εξορκισμό, τον πλούτο και την προστασία. Φύτεψε βασιλικούς για να έρχονται λεφτά.
Δάφνη Απόλλωνος
Δάφνη Απόλλωνος, γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά. Υπήρξε το ιερό δέντρο αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα. Πρώτα οι Έλληνες και έπειτα οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να στεφανώνουν με κλαδιά δάφνης τους νικητές των αγώνων. Ακόμα και σήμερα η δάφνη ταυτίζεται με τη δόξα, τη νίκη και την υπεροχή.
Στην αρχαιότητα ήταν επίσης γνωστές οι θεραπευτικές της ιδιότητες. Επειδή στο εσωτερικό του σπιτιού θα επιβιώσει δύσκολα, τοποθέτησέ μια δάφνη σε γλάστρα κοντά στην μπαλκονόπορτα ή στην είσοδο του σπιτιού. Με τα φύλλα τις δάφνης κάνουμε τη πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο το πρωί ενώ ο ιερέας σκορπάει σε όλη την εκκλησία τα φύλλα της.
Λένε ότι γούρι για όλη τη χρονιά όταν πιάσεις ή πάρεις από τον ιερό χώρο φύλλα δάφνης. Επίσης τα φύλλα της δάφνης μπορούμε συχνά πυκνά να τα καίμε μαζί με το λιβάνι και το κάρβουνο γιατί βοηθάει και εξαγνίζει το χώρο.
Χρυσό πορτοκάλι
Το «χρυσό πορτοκάλι» δηλαδή το «κουμ κουάτ» είναι το δεντράκι με τους μικρούς πορτοκαλί καρπούς, που κάνουν εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού, λικέρ ενώ στη Κέρκυρα το μοιράζουν ως γλυκό μετά από το μυστήριο του γάμου.
Ως φυτό ευνοεί τον οικονομικό τομέα και γενικά την «καρποφορία» στη ζωή και σε όσα περιμένουμε. Είναι ένας πολύ διαδεδομένος καρπός στην Κίνα που στην Ελλάδα ευδοκιμεί στη Κέρκυρα. Είναι από τα πιο διαδεδομένα «γούρια».
Σκόρδο
Το σκόρδο θεωρείται ως εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό. Από την εποχή του Μεσαίωνα το είχαν σαν φυλακτό ενάντια στα κακά δαιμόνια και τους βρικόλακες καθώς και κατά του ματιάσματος.
Υπάρχουν πολλές λαϊκές παραδόσεις σχετικά με το σκόρδο όπως π.χ. άμα κάποιος θαυμάζει κάτι, για να μη το ματιάζει, συνηθίζεται η έκφραση «σκόρδα στα μάτια σου» έτσι αποτρέπεται το μάτιασμα.
Μπορείς να τα κρεμάσεις σε πλεξούδα σε κάποιο μέρος του σπιτιού σου ή να τοποθετείς τις σκελίδες πίσω από τα κάδρα, τους καθρέφτες ή όπου αλλού θέλεις. Οι αρνητικές δυνάμεις και ειδικά οι «βρικόλακες» δεν ανέχονται τη μυρωδιά του και εξαφανίζονται. Το σκόρδο συμβολίζει προστασία, θεραπεία, εξορκισμό και προστατεύει από κλοπή.
Ρόδι
Ρόδι – ροδιά είναι δημοφιλής στην αιγυπτιακή μυθολογία, την Βίβλο και σε πολλές άλλες αρχαίες γραφές. Σύμβολο της καλοτυχίας και ευτυχίας. Τα σπόρια στο εσωτερικό του συμβολίζουν την αφθονία, τον πλούτο και τη γονιμότητα.
Παράλληλα το ρόδι είναι ευεργετικό για την υγεία, καθώς περιέχει αρκετές βιταμίνες, ενώ χρησιμοποιείται και σε προϊόντα ομορφιάς. Τα ρόδια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αν διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρασούλα
Το φυτό κρασούλα κατάγεται από τη Νότια Αφρική και έχει οβάλ παχιά φύλλα. Ανήκει στην οικογένεια των παχύφυτων και θεωρείται ότι ευνοεί ιδιαίτερα τον οικονομικό τομέα. Όταν ανθίζουν έχουν πανέμορφα πολύχρωμα άνθη και κοσμούν ευχάριστα κάθε σημείο του μπαλκονιού μας. Είναι εύκολη στη καλλιέργεια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Δράκαινα
Ένα φυτό εσωτερικού χώρου που βοηθάει την ροή της καλής ενέργειας είναι η δράκαινα. Το μικρό δεντράκι με τον χοντρό κορμό και τα μακρόστενα φύλλα μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποια από τη γωνία του μπαλκονιού, αυξάνει το οξυγόνο στο περιβάλλον σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες και εξουδετερώνει την αρνητική ενέργεια.
Ανθούριο
Το ανθούριο είναι φυτό του οποίου τα λουλούδια έχουν σχήμα καρδιάς και χρώματα σε λευκό, ροζ, κόκκινο και μπορντό. Είναι φυτό που σου ανεβάζει και σου φτιάχνει τη διάθεση, ενώ παράλληλα διακοσμεί το χώρο χαρίζοντας μια ξεχωριστή νότα ομορφιάς.
Ελευθερώνει τις κατάρες, συμβολίζει την προστασία, την τύχη και συνοδεύεται με καλές ευχές και καλοσυνάτες επιθυμίες.
Lucky Bamboo
Αυτή την ενέργεια παράγει το «lucky bamboo», που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τις προτιμήσεις του κοινού στην Ελλάδα. Προέρχεται από την Ασία και έχει τη φήμη ότι φέρνει τύχη. Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, κρατάει χρόνια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. μόνο νεράκι!
Μπονσάι
«Μπονσάι», τα δεντράκια νάνοι έχουν διανύσει μεγάλο ταξίδι. Έρχονται από τη μακρινή Ιαπωνία και φέρνουν τύχη σε όλους τους τομείς, καλή υγεία και αφθονία.
Το μπονσάι έγινε ένα σύμβολο της τιμής και του γοήτρου, που είναι αντιπροσωπευτικού για την αριστοκρατία. Παρουσιάζει την αρμονία μεταξύ της φύσης, της ψυχής και του ατόμου. Μεγαλώνουν μόνο τα φύλα τους και χρειάζονται πολύ νερό.
Aπήγανος
Ο απήγανος έχει δυνατή χαρακτηριστική μυρωδιά. Η παράδοση αναφέρει ότι δεν τον συμπαθούν οι γάτες, οι σκύλοι και τα κακά πνεύματα. Θεωρείται ως ισχυρή προστασία από το κακό μάτι και ιδιαίτερα την κακογλωσσιά.
Είναι γνωστή εξάλλου η φράση «σε εξορκίζω με τον απήγανο» που ο λαός μας το λέει όταν θέλει να αποκρούσει κάτι απαράδεκτο και ενοχλητικό.
Happy Tree
Το «happy tree» είναι το δεντράκι της χαράς και της ευτυχίας. Έχει τη δύναμη λένε να επηρεάσει θετικά όλους τους τομείς της ζωής μας και είναι σύμβολο της προστασίας και του εξαγνισμού. Το «happy tree» λέγεται και γιούκα.
Ρείκι ή Έρικα
Τέλος το λευκό ρείκι ή έρικα, πιο σπάνιο από το μοβ, αγαπημένο λουλούδι των μελισσών, θεωρείται γούρικο φυτό. Συμβολίζει τη μακροβιότητα και την υγεία.


http://ecozen.gr/