Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

" Μακριά απ' τον κώλο μου και όπου θέλει ας μπει "

Με αφορμή ένα δημοσίευμα που διαβάσαμε και έλεγε, "που πήγαν όλοι εκείνοι οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ  από τις πλατείες;" θα προσπαθήσω στο μέτρο του δυνατού να δώσω την δική μου εκδοχή.


Ρίξετε  μια ματιά σε τοπικό επίπεδο δεν χρειάζεται να πάτε σε πανελλαδικό επίπεδο για να καταλάβετε. Άλλωστε  μια μικρογραφία του συνόλου είναι και οι τοπικές κοινωνίες.

Κάποιοι από αυτούς στις πλατείες είναι σήμερα ΒΟΛΕΥΤΕΣ στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Κάποιοι άλλοι γίνανε ειδικοί συνεργάτες των ΒΟΛΕΥΤΩΝ.


Κάποιοι άλλοι διορίστηκαν σε κάποια πολιτικά γραφεία άλλων πόλεων ενώ ήρθαν εδώ κάποιοι άλλοι όπως λέμε " αλλαξοκωλιά ",  για να κρατάμε και τα προσχήματα.

Μερικοί προσπαθούν να δώσουν με νύχια και με δόντια το καλό παράδειγμα κάνοντας τους πρόθυμους σε κάθε κάλεσμα, για να έχουν και αυτοί ή κάποια μέλη των οικογενειών τους ένα καλύτερο ΒΟΛΕΜΑ από τους ΒΟΛΕΥΤΕΣ τους.

Είναι και αυτοί που φωνάζουν και ωρύονται για όλα αυτά που γίνονται αλλά το κάνουν τόσο ΒΟΥΒΑ και αθόρυβα που δεν το ακούνε ούτε καν οι ίδιοι.

Βλέπεις είναι κομματάκι δύσκολο να πείσεις τον εαυτό σου πως ήσουν τόσο ευκολόπιστος που κάποιοι σε πιάσανε στον ύπνο και με τον " ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΩΛΟ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ " .

Και με αυτά και με αυτά ερχόμαστε στο δια ταύτα :

Λέει κάποιος να ξεσηκωθεί και να πάει να φωνάξει να διαμαρτυρηθεί να πει σε όλους αυτούς τους πρώην συναγωνιστές ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ γιατί ;
Δεν το κάνει όμως και ξέρετε γιατί δεν το κάνει ;

Γιατί θα τον πούνε ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ που προσβάλει και δεν σέβεται τους θεσμούς .

Γιατί θα τον προπηλακίσουν να μην ακουστεί και σηκώσει απέναντι στον κόσμο κάποιο από τα πανό με τα συνθήματα που και οι ίδιοι παλαιότερα υποστήριζαν και ως αντιπολίτευση διεκδικούσαν κάτω από αυτά.

Γιατί θα τον πούνε ότι είναι γραφικός και εμπαθής και  έχει πρόβλημα με την εκάστοτε εξουσία και είναι “αντιδραστικός και οπαδός του χθες’’.

Γιατί θα ζήσει τον απόλυτο εξευτελισμό να πρέπει να πολεμήσει απέναντι σε όλους αυτούς που στο παρελθόν τον είχαν πείσει πως ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .

Γιατί αυτοί που έτρεχαν μαζί του σηκώνοντας ψηλά το ανάστημά τους και κουνώντας τα πανό που έγραφαν "κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα" ή "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" και "Δεν πληρώνουμε την κρίση κανενός"  ΤΩΡΑ ψηφίζουν για να "γίνουν διακοπές ρεύματος", ψηφίζουν την "άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας" ψηφίζουν ακόμα και τη φυλάκιση όσων δεν έχουν και δεν πλήρωσαν ΧΑΡΑΤΣΙ & ΕΝΦΙΑ .

Αλήθεια πόσο επώδυνο είναι σε κάποιον να καταλαβαίνει ότι με το προσωπείο της "Αριστερής Κυβέρνησης" θα γινόταν όλα αυτά που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται;

Ποιος άραγε από όλους αυτούς που κάποτε αγριεμένοι και αγανακτισμένοι φώναζαν σχεδόν κάθε απόγευμα στις πλατείες "κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες " ή στο σύνταγμα "να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή" μπορούν τώρα μετά απ'  όλα αυτά να ξανακάνουν το ίδιο ή κάτι παρόμοιο;

Βλέπετε μας ξέρουν τόσο καλά που δεν έπεσαν για άλλη μια φορά έξω, ξέρουν πολύ καλά πως ο "Ρωμιός είναι γεννημένος Ραγιάς" ο ραγιαδισμός είναι στο DNA μας και αυτό θέλει πολύ χρόνο για να το αποβάλλει κάποιος.

Εν αναμονή λοιπόν του πρώτου πλειστηριασμού και της έξωσης από τα σπίτια μας πιστεύουμε πως όλοι σας εύχεστε να γίνει πραγματικότητα αυτό που σκέπτεστε "Μακριά απ' τον κώλο μου και όπου θέλει ας μπει" .  

Υ.Γ Ζητούμε συγνώμη για το σκληρό και υβριστικό λεξιλόγιο μας αλλά πιστεύουμε πως ωχριά μπροστά σε αυτά που χρησιμοποιεί το 3 αριστερό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα του...

 

Αλχαζίδης Αναστάσιος & Γιάννης Διαμαντίδης 

Πρώην Αγανακτισμένοι & νυν Αποφασισμένοι .